Aeroportul International Iasi

Mai jos gasesti informatii despre Aeroportul International Iasi.

Informatii Aeroportul International Iasi

Cod IATA: IAS
Nume: Iasi International
Nume alternativ: Aeroportul International Iasi
Adresa: str. Aeroportului nr. 1, Iasi, ROMANIA
Telefon: +40 (0)232 271570
Fax: +40 (0)232 271570
Email: iasi@aeroport.ro
Website: www.aeroport.ro/
Proprietar: Consiliul Judetean Iasi

Aeroportul International Iasi se afla in partea de nord-est a municipiului Iasi, in apropiere de Parcul Ciric, pe un deal cu o intaltime de 180 de metri, fiind unul dintre cele mai vechi centre aeronautice din Romania, aici avand loc inca din 1905 primele intreceri artistice aviatice cu pionierii aviatiei romantice, toate pe o pista de iarba.

Incepand cu 1926 aveau loc zboruri regulate cu aeronave DeHavilland cu doua motoare si elice pe ruta Bucuresti – Galati – Iasi – Chisinau. Acestea au continuat pana la startul celui de-al doilea razboi mondial, moment in care aeroportul din Iasi a fost distrus de bombardamentele sovietice.

Abia in 1969 aeroportul din Iasi este modernizat printr-un program de reabilitare nationala a obiectivelor strategice. Acesta primeste o pista de beton de 1.8 km cu balizaj modern si terminal pentru pasageri. In urma acestor modificari aeroportul a inceput sa opereze curse interne spre Cluj, Timisoara, Arad si Bucuresti.

Intre timp, pista aeroportului din Iasi a fost modernizata si prelungita pana la 2.4 km si usor latita pana la 45 metri latime + 2 acostamente de 7.5 metri latime. Aeroportul are trei terminale (ultimul terminat finalizat in luna Iulie 2015) care pot prelua un trafic de 700 de pasageri pe ora.

Aeroportul din Iasi acopera intreaga zona a Moldovei, companiile aeriene oferind dinspre Iasi zboruri spre locatii precum Roma, Milano-Bergamo, Venetia, Treviso, Torino si Bologna (in Italia), Londra (in Anglia), Viena (Austria) si Tel Aviv (Israel), dar si chartere in perioada verii pentru locatii precum Antalya, Zakynthos, Rhodos sau Heraklion. Singurul zbor intern este catre aeroportul Otopeni.

Alegeti sa zburati de pe cel mai mare aeroport din zona de est a Romaniei, alegand dintr-o multiple de operatori, costuri si niveluri de confort. Pentru orice informatii suplimentare legate de ofertele disponibile cu plecare din Aeroportul International din Iasi, va rugam sa ne contactati folosind unul dintre mijloacele disponibile pe site.

Aeroporturi din Romania

Cautam cele mai bune oferte de bilete de avion pentru tine! In sectiune de oferte speciale gasesti bilete de avion pentru destinatii ca: Madrid, Viena, Barcelona, Paris, Londra, Milano, New York.

Vezi toate ofertele si afla mai multe despre destinatia dorita.