Aeroportul International Sibiu

Mai jos gasesti informatii despre Aeroportul International Sibiu.

Informatii Aeroportul International Sibiu

Cod IATA: SBZ
Nume: International Sibiu
Nume alternativ: Aeroportul International Sibiu
Adresa: Soseaua Alba Iulia, nr. 73, 550051 Sibiu, ROMANIA
Telefon: +40 (0)269 253135
Fax: +40 (0)269 253131
Website: www.sibiuairport.ro/
Proprietar: AEROPORTUL SIBIU R.A.

Aeroportul International Sibiu se afla la intrarea in orasul Sibiu dinspre Sebes, pe Şos. Alba-Iulia Nr. 73, in imediata apropiere a E68/ E81, la 6 km de centrul istoric al orasului, fiind situat la o altitudine de 443 de metri.

Aeroportul International Sibiu a fost inaugurat in anul 1943, in apropierea comunei Turnisor, iar primele aeronave care au zburat aici au fost Lockheed, acestea fiind detinute de Lares, efectuand zboruri pe rutele Bucuresti – Sibiu – Oradea si Bucuresti – Sibiu – Arad. In 1944 s-au introdus curse civile catre Brasov, Bucuresti, Deva, Oradea si Targu Mures. In 1959 se da in folosinta cladirea aerogarii, cu parter, etaj, turn de control, o sala de asteptare si o magazine de marfuri, urmand ca in 1970 sa beneficieze de modernizari mari si pista, aceasta fiind betonata si largita. Pista are 2000 de metri si o latime de 30 de metri, cu acostamente de 7.5 metri pe fiecare parte. In 1975 este inaugurata si cladirea radar, alaturi de instalatiile aferente.

Incepand cu 1992 aeroportul din Sibiu este deschis si traficului international, operand pentru prima oara zboruri spre destinatii precum Stuttgart sau Munchen.

Aeroportul intra intr-un nou proces de extindere si modernizare incepand cu anul 2007, proces in care s-a latit pista de aterizare, s-a extins parcarea aeroportului pana la 300 de locuri si s-au modernizat terminalele. In urma acestor modernizari, aeroportul din Sibiu primeste statutul de aeroport international, fiind cel de-al treilea aeroport din Romania cu acest statut.

Din aeroportul Sibiu se pot efectua zboruri spre locatii din Europa precum Dortmund, Munchen si Stuttgart in Germania, Londra in Anglia, Viena in Austria si Antalya in Turcia, ultimele fiind curse charter in perioada verii.

Aeroportul din Sibiu beneficiaza de 6 terminale si servicii precum ATM, cabinet medical, internet wireless, carucioare pentru bagaje, un serviciu de Info Turist si o zona speciala pentru mama si copil.
Alegeti sa zburati de pe Aeroportul Sibiu, alegand dintr-o multiple de operatori, costuri si niveluri de confort. Pentru orice informatii suplimentare legate de ofertele disponibile cu plecare din Aeroportul International Sibiu, va rugam sa ne contactati folosind unul dintre mijloacele disponibile pe site.

Aeroporturi din Romania

Cautam cele mai bune oferte de bilete de avion pentru tine! In sectiune de oferte speciale gasesti bilete de avion pentru destinatii ca: Madrid, Viena, Barcelona, Paris, Londra, Milano, New York.

Vezi toate ofertele si afla mai multe despre destinatia dorita.