Aeroporturi din Franta

Lista cu aeroporturi din Franta. Click pe linkurile de mai joc pentru a afla mai multe detalii despre aeroporturile din Franta.

Aeroporturi din Franta - pe orase

Toate aeroporturile din Europa - pe tari

Franta este cea mai vizitata tara de catre turisti din lume, avand anual 85 de milioane de turisti, veniti aici pentru a vizita Parisul, valea Loire cu ale ei castele sau Coasta de Azur. Iar pentru a face deplasarea mai usoara intr-o tara atat de mare, e mult mai usor sa zbori cu avionul pana la destinatia dorita.

Iar cum cea mai vizitata locatie din Franta este Parisul, vom incepe cu aceasta locatie. Parisul are primele doua aeroporturi din Franta ca numar de pasageri si transporta impreuna peste 90 de milioane de pasageri anual.

Cel mai celebru si mai mare aeroport francez este Paris-Charles de Gaulle, cel de-al optulea aeroport din lume dupa numarul de pasageri transportati, cu peste 62 de milioane de pasageri anual. Aeroportul Charles de Gaulle se afla la 25 de km nord-est de Paris, are trei terminale si patru piste, doua de 4200 de metri si doua de 2700 de metri, putand zbura de aici spre aeroporturi din toata lumea, fiind un loc important din care se zboara spre multe tari africane.

Aeroportul Paris-Orly este cel de-al doilea cel mai mare aeroport din Franta, cu un numar de 28 de milioane de pasageri transportati anual, are doua terminale si trei piste, una de 2400, una de 3650 si alta de 3320 de metri.

Aeroportul din Nice este cel de-al treilea ca numar de pasageri transportati din Franta, avand un trafic anual de peste 11 milioane de pasageri, fiind folosit ca un punct de sosire pentru cei care doresc sa ajunga pe Coasta de Azur sau in Monaco. Aeroportul are doua terminale si doua piste, una de 2570 de metri si alta de 2960 de metri.

Aeroportul Lyon-Saint-Exupery se afla la 11 km de centrul orasului Lyon, in localitatea Colombier-Saugnieu, transportand anual 8.5 milioane de pasageri. Aeroportul are trei terminale si doua piste, una de 4000 de metri si alta de 2670 de metri.

Aeroportul din Marseille este al cincilea ca marime din Franta, transportand anual peste 8 milioane de pasageri in 132 de destinatii din toata lumea. Aeroportul are doua terminale si doua piste, una in lungime de 3500 de metri iar cealalta de 2370 de metri.

Pe langa aceste aeroporturi, mai sunt de mentionat si aeroporturile din Toulouse (7.5 milioane de pasageri anuali), Bale Mulhouse (5.8 milioane de pasageri anual), Bordeaux Merignac (4.6 milioane de pasageri anual), Paris-Beauvais (3.9 milioane de pasageri transportati anual, cu multe curse low-cost si catre Romania), Pointe-a-Pitre (Guadalupe) si Reunion (Reunion) cu doua milioane de pasageri transportati anual. Ultimele doua aeroporturi se afla in destinatii exotice din America de Sud si Africa.

Alegeti sa zburati spre Aeroporturi din Franta, alegand dintr-o multime de operatori, costuri si niveluri de confort. Pentru orice informatii suplimentare legate de ofertele disponibile cu plecare spre aeroporturile din Franta, va rugam sa ne contactati folosind unul dintre mijloacele disponibile pe site.

Aeroporturi din Romania

Cautam cele mai bune oferte de bilete de avion pentru tine! In sectiune de oferte speciale gasesti bilete de avion pentru destinatii ca: Madrid, Viena, Barcelona, Paris, Londra, Milano, New York.

Vezi toate ofertele si afla mai multe despre destinatia dorita.