Aeroporturi din Marea Britanie

Lista cu aeroporturi din Marea Britanie. Click pe linkurile de mai joc pentru a afla mai multe detalii despre aeroporturile din Marea Britanie.

Aeroporturi din Marea Britanie - pe orase

Toate aeroporturile din Europa - pe tari

Anglia este unul dintre cele mai vizitate state din lume de catre turisti, acestia sosind in general pe unul dintre cele 6 mari aeroporturi aflate in apropierea Londrei: Luton, London-City, Gatwick, Southend, Stansted si Heathrow, dar si pe aeoporturi precum Manchester, Bristol sau Newcastle.

Aeroportul din Luton este cel mai cunoscut, in special datorita zborurilor low-cost care ajung in aceasta locatie, zboruri din majoritatea locatiilor europene, dar si din Islanda sau Newark (New York, SUA). Luton se afla la aproximativ 40 de km nord de Londra, iar din Romania exista 9 zboruri directe catre Luton: Timisoara, Bucuresti, Iasi, Constanta, Craiova, Bacau, Sibiu, Cluj-Napoca si Targu Mures.

Aeroportul London City este unul din aeroporturile internationale ale Londrei, aflat in apropierea docurilor, are o singura pista de 1500 de metri, deservind anual peste 3.5 milioane de pasageri, fiind cel de-al cincilea aeroport ca trafic din zona Londrei. Din acest aeroport se zboara in general in Europa, dar mai sunt si cateva zboruri catre locatii precum New York.

Aeroportul Gatwick este aflat la 45 de km sud de centrul Londrei, in jurul localitatii Crawley si este cel de-al doilea aeroport ca marime din Marea Britanie, avand un trafic de 55 de avioane pe ora si un numar de 38 de milioane de pasageri transportati anual.

Aeroportul Southend este un aeroport aflat la 42 km sud-est de centrul Londrei, in apropierea localitatii Rochford, transportand anual in jurul a un milion de pasageri.

Aeroportul Stansted se afla in localitatea Standsted din districtul Essex, la aproximativ 50 km nord-est de centrul Londrei, fiind unul din aeroporturile in care opereaza multi operatori low-cost din Europa, printre care si Ryanair, fiind cel de-al patrulea cel mai mare aeroport din Marea Britanie cu aproape 20 de milioane de pasageri transportati anual.

Aeroportul Heathrow este cel mai mare aeroport din Anglia si al treilea cel mai mare din lume, transportand anul peste 70 de milioane de pasageri. Aeroportul este situat la 12 km vest de centrul Londrei, avand 5 terminale care se intind pe o suprafata de 12 km patrati.

Aeroportul din Manchester este al treilea cel mai mare aeroport din Anglia, fiind aflat in Ringway, in sudul orasului Manchester. Aeroportul Manchester transporta anual peste 20 de milioane de pasageri,
Alegeti sa zburati spre orice locatie din Anglia alegand dintr-o multime de operaturi, costuri si niveluri de confort. Daca doresti sa afli informatii suplimentare legate de ofertele de transport disponibile, va rugam sa ne contactati folosind unul dintre mijloacele disponibile pe site.

Aeroporturi din Romania

Cautam cele mai bune oferte de bilete de avion pentru tine! In sectiune de oferte speciale gasesti bilete de avion pentru destinatii ca: Madrid, Viena, Barcelona, Paris, Londra, Milano, New York.

Vezi toate ofertele si afla mai multe despre destinatia dorita.