Aeroportul International Timisoara

Mai jos gasesti informatii despre Aeroportul International Timisoara.

Informatii Aeroportul International Timisoara

Cod IATA: TSR
Nume: Timisoara
Nume alternativ: Aeroportul International Timisoara Traian Vuia
Adresa: str. Aeroport, nr.2 , 307200 Ghiroda - Timis, O.P. 7 C.P. 1375, Timisoara, ROMANIA
Telefon: +40 (0)256 493639
Email: office@aerotim.ro
Website: www.aerotim.ro/
Proprietar: Societatea Nationala Aeroportul International Timisoara – Traian Vuia S.A

Aeroportul International „Traian Vuia” din Timisoara se afla in estul orasului Timisoara, in cartierul omonim, in apropierea comunei Giarmata Vii, la 10 km de centrul municipiului.

Prima mentiune legata de un aeroport in apropierea orasului Timisoara vine din data de 29 Mai 1935, cand a fost infiintat aeroportul comunal Timisoara, intr-o locatie aflata in apropierea satului Mosnita Veche. Pe actualul amplasament a fost construit aeroportul in anul 1960, iar incepand cu 28 Februarie 1964 a fost dat in folosinta un terminal pentru curse interne.

Intre anii 1975 si 1980 a fost realizata prelungirea pistei de aterizare pentru aeronave de la 2500 de metri la 3000 de metri, fiind, de asemenea, construite si terminale pentru zboruri internationale, turnul de control, salonul oficial si alte cladiri administrative. Pana in 1989 au fost zboruri dinspre Timisoara spre Bucuresti si Constanta (intern) si Frankfurt, New York si Chicago (extern). Din 1990 pana in prezent au fost realizate o multime de imbunatatiri care au facut din Aeroportul din Timisoara un nod aerian important.

Aeroportul din Timisoara are in medie in jur de 750 000 de pasageri pe an, acestia mergand fie cu zboruri interne spre Bucuresti, fie in zboruri externe in destinatii precum Dortmund, Munchen, Frankfurt-Hahn sau Memmingen in Germania, Milano-Bergamo, Bologna, Roma si Treviso si Bari in Italia, Barcelona, Madrid si Valencia in Spania, Londra-Luton in Anglia, Paris-Beauvais in Franta sau Bruxelles-Charleroi in Belgia.

Aeroportul Timisoara beneficiaza de diverse facilitatii si servicii precum un business lounge (pentru curse externe si interne), zona pentru mama si copilul, zone speciale pentru persoane cu handicap, servicii bancare cu ATM-uri la banci precum Alpha Bank, BCR, BRD si Intesa SanPaolo Bank, servicii de posta si curierat, cafe-baruri precum El Mundo, Sky Bar si So Cafe, magazine de surveniruri, parfumuri si bijuterii. In zona aeroportului Timisoara puteti accesa gratuit internetul prin serviciul Wireless Internet Zone.

Alegeti sa zburati de pe Aeroportul International “Traian Vuia” din Timisoara, alegand dintr-o multiple de operatori, costuri si niveluri de confort. Pentru orice informatii suplimentare legate de ofertele disponibile cu plecare din Aeroportul International Timisoara, va rugam sa ne contactati folosind unul dintre mijloacele disponibile pe site.

Aeroporturi din Romania

Cautam cele mai bune oferte de bilete de avion pentru tine! In sectiune de oferte speciale gasesti bilete de avion pentru destinatii ca: Madrid, Viena, Barcelona, Paris, Londra, Milano, New York.

Vezi toate ofertele si afla mai multe despre destinatia dorita.