Aeroportul Suceava

Mai jos gasesti informatii despre Aeroportul Suceava.

Informatii Aeroportul Suceava

Cod IATA: SCV
Nume: Suceava Salcea
Nume alternativ: Stefan cel Mare, Aeroportul International Suceava
Adresa: Suceava O.P. nr. 1, C.P. nr. 9, Suceava, ROMANIA
Telefon: +40 (0)230 529999
Fax: +40 (0)230 529999
Email: office@aeroportsuceava.ro
Website: www.aeroportsuceava.ro/
Proprietar: Consiliul Judetean Suceava

Aeroportul „Stefan cel Mare” din Suceava se afla in nord-estul municipiului, tinand de orasul Salcea din judet, aflandu-se la 14 km de centrul municipiului Suceava, fiind principalul port aerian pentru cei care isi doresc sa viziteze Bucovina.

Aeroportul Suceava a fost dat in folosinta in anul 1962, primele curse avand loc in anul 1963, cand aeroportul a beneficiat de o pista betonata, dispozitiv luminos de apropiere si un terminal pentru pasageri si marfa.

Incepand cu anul 2014, aeroportul din Suceava a intrat in reparatii, urmand a isi extinde pista de la 2460 de metri lungime si latimea de la 45 de metri, cu doua acostamente de 7.5 metri. Pe langa marirea pistei de decolare-aterizare, vor fi modernizate caile de rulare, acestea urmand sa aiba 120 de metri lungime si 20 de metri latime, vor fi modernizate si sistemul de balizaj si platforma de imbarcare si va fi construit un turn de control.

Aeroportul din Suceava este in reparatii, urmand ca dupa terminarea acestora sa se poata relua cursele obisnuite catre locatii din Romania si din strainatate. Aeroportul ramane deschis traficului aerian pentru misiuni de salvare a vietilor omenesti, misiuni de siguranta publica si zboruri de VIP, aceste aeronave avand la dispozitie o suprafata de teren amenajata pentru operarea si alimentarea aeronavelor.

Aeroporturi din Romania

Cautam cele mai bune oferte de bilete de avion pentru tine! In sectiune de oferte speciale gasesti bilete de avion pentru destinatii ca: Madrid, Viena, Barcelona, Paris, Londra, Milano, New York.

Vezi toate ofertele si afla mai multe despre destinatia dorita.