Aeroporturi din Romania

Lista cu aeroporturi din Romania. Click pe linkurile de mai joc pentru a afla mai multe detalii despre aeroporturile din Romania.


Aeroporturi din Romania - pe orase

Toate aeroporturile din Europa - pe tari

Romania are lunga traditie in aviatie, avand o multime de pionieri in acest domeniu precum Aurel Vlaicu, Traian Vuia sau Henri Coanda, oameni care au ajutat la dezvoltarea industriei aeronautice de-a lungul timpului si de a o aduce pana la nivelul la care se afla in ziua de azi.

Romania beneficiaza de 16 aeroporturi comerciale de-a lungul tarii, avand de asemenea si cateva aerodromuri de urgenta pentru aterizarea de aeronave mici si un aeroport care nu este functional (cel de la Caransebes, deschis ca un aeroport de urgenta in 1969). Sunt in plan sau in constructie mai multe aeroporturi pe teritoriul tarii, cele mai fezabile fiind cele de la Brasov si Galati-Braila.

Cele 16 aeroporturi din Romania transporta anual peste 10.5 milioane de pasageri, iar cei mai multi dintre acestia vin in cel mai mare aeroport din Romania, Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti. Restul de 3 milioane de pasageri se impart intre celelalte 15 aeroporturi din Romania: Cluj, Timisoara, Targu Mures, Bacau, Iasi, Sibiu, Constanta, Craiova, Arad, Oradea, Suceava, Baia Mare, Satu Mare, Baneasa si Tulcea.

Aeroportul International Henri Coanda se afla in nordul orasului Bucuresti, langa orasul Otopeni cu doua terminale si doua piste, ambele de 3500 de metri. Aeroportul a preluat majoritatea aeronavelor comerciale care mergeau catre celalalt aeroportul din Bucuresti (Baneasa), avand in momentul actual peste 7.5 milioane de pasageri transportati anual.

Aeroportul International „Avram Iancu” din Cluj este cel de-al doilea aeroport ca numar de pasageri transportati din Romania, cu peste 1 milion pe pasageri preluati. Aeroportul se afla in estul municipiului Cluj-Napoca, avand o pista in lungime de 2040 de metri.

Aeroportul International “Traian Vuia” din Timisoara este cel de-al treilea aeroport din Romania, cu peste 750 000 de pasageri transportati. Aeroportul este aflat in estul orasului Timisoara, in apropierea localitatii Giarmata Vii si beneficiaza de o pista de 3500 de metri lungime.

Aeroportul International “Transilvania” din Targu Mures se afla la 14 km vest de municipiul Targu Mures si transporta anual peste 350 000 de pasageri. Aeroportul are o pista de 2100 de metri.
Aeroportul International Bacau se afla in orasul Bacau, pe aici trecand anual peste 300 000 de pasageri.

Aeroportul International Iasi se afla in estul municipiului Iasi, fiind cel mai vechi aeroport de pe teritoriul Romaniei, acesta transportand anual peste 230 000 de pasageri.

Aeroportul din Sibiu se afla in vestul orasului Sibiu, in apropierea cartierului Turnisor si transporta anual peste 180 000 de pasageri.

Celelalte aeroporturi transporta anual mai putini pasageri: Constanta (73 000), Craiova (40 000, in crestere), Arad (40 000), Oradea (40 000), Suceava (20 000), Baia Mare (16 000), Satu Mare (16 000), Aurel Vlaicu (majoritatea curselor s-au mutat la aeroportul Otopeni, acum trecand pe acolo putin peste 6000 de pasageri) si Tulcea (cel mai mic numar de pasageri transportarti, 1800 de pasageri in 2014).
Indiferent de aeroportul din Romania ales, puteti alege intr-o multime de operatori, costuri si nivele de confort, iar pentru informatii suplimentare legate de zborurile din Romania, va rugam sa ne contactati folosind unul dintre mijloacele disponibile pe site.

Aeroporturi din Romania

Cautam cele mai bune oferte de bilete de avion pentru tine! In sectiune de oferte speciale gasesti bilete de avion pentru destinatii ca: Madrid, Viena, Barcelona, Paris, Londra, Milano, New York.

Vezi toate ofertele si afla mai multe despre destinatia dorita.