Aeroporturi din Grecia

Lista cu aeroporturi din Grecia. Click pe linkurile de mai joc pentru a afla mai multe detalii despre aeroporturile din Grecia.

Aeroporturi din Grecia - pe orase

Toate aeroporturile din Europa - pe tari

Grecia este recunoscuta in Europa pentru destinatiile de vacanta pe care le ofera, fie pentru cei care vor sa se bucure de o plaja insorita, fie pentru a vizita monumentele Greciei Antice. Indiferent de locatia pe care doriti sa o vizitati, puteti ajunge in Grecia pe calea aerului, de multe ori cu ajutorul unor curse charter in perioada verii.

Printre cele mai importante aeroporturi din Grecia se numara aeroporturile din Atena, Heraklion, Salonic, Rodos, Chania, Corfu, Kos, Zakynthos, Santorini si Mykonos. Multe din aceste aeroporturi sunt destul de mici si se afla pe insulele din Marea Egee.

Cel mai mare aeroport din Grecia este Aeroportul International “Eleftherios Venizelos” din Atena, aeroport deschis in anul 2001 si care deserveste regiunea Attica si orasul Atena, fiind cel mai important hub aerian pentru cei care vor sa ajunga in insulele din Marea Egee. Aeroportul este situat la 30 de km est de centrul Atenei, intre orasele Markopoulo, Koropi, Spata si Loutsa, avand doua piste, una de 4000 si una de 3800 de metri si un total de peste 15 milioane de pasageri transportati anual.

Cel de-al doilea aeroport din Grecia ca numar de pasageri transportati este cel din Heraklion, pe insula Creta. Aeroportul “Nikos Kazantzakis” din Heraklion se afla la 5 km est de centrul orasului, langa localitatea Nea Alikarnassos. Aeroportul are doua piste, una de 2682 de metri si alta de 1566 de metri si transporta anual pentru 6 milioane de pasageri.

Aeroportul International “Macedonia” se afla la 15 km sud-est de centrul orasului Salonic, fiind unul dintre cele mai vechi aeroporturi din Grecia, fiind deschis in anul 1930. Este cel de-al treilea aeroport ca numar de pasageri transportati din Grecia, cu aproximativ 5 milioane de pasageri anual. Aeroportul beneficiaza de doua piste din asfalt, una de 2440 de metri si alta de 2410 metri, iar din Salonic sunt zboruri catre majoritatea locatiilor din Europa, fiind unul din aeroporturile de unde se zboara destul de des catre destinatii din Rusia.

Aeroportul din Rodos este cel de-al patrulea cel mai mare aeroport din Grecia, transportand anual peste 4.5 milioane de pasageri, oferind in special zboruri charter pe perioada verii catre marile orase din Europa.

Alegeti sa zburati spre aeroporturi din Grecia, alegand dintr-o multime de operatori, costuri si niveluri de confort. Pentru orice informatii suplimentare legate de ofertele disponibile cu plecare spre aeroporturile din Grecia, va rugam sa ne contactati folosind unul dintre mijloacele disponibile pe site.

Aeroporturi din Romania

Cautam cele mai bune oferte de bilete de avion pentru tine! In sectiune de oferte speciale gasesti bilete de avion pentru destinatii ca: Madrid, Viena, Barcelona, Paris, Londra, Milano, New York.

Vezi toate ofertele si afla mai multe despre destinatia dorita.