Aeroporturi din Italia

Lista cu aeroporturi din Italia. Click pe linkurile de mai joc pentru a afla mai multe detalii despre aeroporturile din Italia.

Aeroporturi din Italia - pe orase

Toate aeroporturile din Europa - pe tari

Italia este o tara intens vizitata de turisti, avand o multime de orase care sunt pline de monumente istorice. Roma este recunoscuta pentru vestigiile romane precum Colosseumul, Piata si Columna lui Traian sau catacombele vechi de peste un mileniu, Pisa este recunoscuta pentru celebrul sau turn inclinat, Venetia pentru gondolele si atmosfera sa de oras dintre ape sau Florenta pentru celebrele sale cladiri medievale. Cert e ca in Italia sunt multe locuri de vizitat, iar pentru un turist strain cea mai usoara varianta e pe calea aerului, iar Italia nu duce lipsa de aeroporturi si zboruri.

Cel mai aglomerat aeroport din Italia este cel de la Roma – Fiumicino, cu peste 38 de milioane de pasageri transportati anual, fiind cel de-al optulea cel mai aglomerat aeroport din Europa. Aeroportul beneficiaza de patru piste intre 3300 si 3900 de metri, fiind posibila plecarea in multe tari din lume din acest aeroport.

Aeroportul Milan-Malpensa din Milano este cel de-al doilea din Italia dupa numarul de pasageri transportati, cu peste 18 milioane de pasageri anual. Aeroportul beneficiaza de doua piste de 3920 de metri, avand zboruri atat in Europa, cat si in alte destinatii din lume.

Aeroportul Milan-Linate este cel de-al treilea din Italia ca numar de pasageri transportati, cu 9 milioane de pasageri, fiind aflat foarte aproape de centrul orasului Milano, doar 4.2 km. Este folosit in special pentru zboruri interne sau ca escala pentru zboruri internationale, avand o pista de 2442 de metri din asfalt si o pista scurta de 601 metri din bitum.

Aeroportul din Bergamo este cel de-al patrulea in acest top, fiind tot in apropierea orasului Milano, transportand anual peste 8.5 milioane de pasageri, aici venind in special zboruri din Europa, in special din Romania, catre Bergamo ajungand avioane din Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Aeroportul „Marco Polo” din Venetia este cel de-al cincilea ca marime din Italia, cu peste 8.4 milioane de pasageri transportati, cu zboruri in special catre Europa.

Urmatoarele aeroporturi dupa numarul de pasageri transportati sunt Catania (7.3 milioane), Bologna (6.5 milioane), Napoli (5.9 milioane), Roma Ciampino (5 milioane), Pisa (4.6 milioane) si Palermo (4.5 milioane).

Alegeti sa zburati spre Aeroporturi din Italia, alegand dintr-o multime de operatori, costuri si niveluri de confort. Pentru orice informatii suplimentare legate de ofertele disponibile cu plecare spre aeroporturile din Italia, va rugam sa ne contactati folosind unul dintre mijloacele disponibile pe site.

Aeroporturi din Romania

Cautam cele mai bune oferte de bilete de avion pentru tine! In sectiune de oferte speciale gasesti bilete de avion pentru destinatii ca: Madrid, Viena, Barcelona, Paris, Londra, Milano, New York.

Vezi toate ofertele si afla mai multe despre destinatia dorita.