Aeroportul Satu Mare

Mai jos gasesti informatii despre Aeroportul Satu Mare.

Informatii Aeroportul Satu Mare

Cod IATA: SUJ
Nume: Aeroportul Satu Mare
Adresa: sos Satu Mare - Zalau Km 9.5, 3900 Satu Mare, ROMANIA
Telefon: +40 (0)261 768640
Fax: +40 (0)261 768776
Email: office@aeroportulsm.ro
Website: www.aeroportulsm.ro/
Proprietar: Consiliul Judetean Satu Mare

Aeroportul Satu Mare se afla in sudul orasului, intre localitatile Cionchesti, Madaras si Parcul Industrial Sud, pe Soseaua Satu Mare – Zalau la kilometrul 9.5.

Aeroportul Satu Mare este printre cele mai vechi aeroporturi din Romania, fiind infiintat printr-un decret in anul 1936 si este amplasat pe actualul amplasament al aeroclubului Samus. In 1937 este finalizat hangarul si aerogara, iar in 1938 are loc si primul zbor oficial pe ruta Cluj – Satu Mare – Oradea – Cluj cu un avion de tip Junkers 34. In perioada razboiului a fost inchis, urmand a fi redeschis in anul 1946 pentru o perioada de trei ani, urmand a fi inapoi inchis pana in 1958, odata cu infiintarea Tarom, de aici operand zboruri regulate catre Bucuresti. In 1975 s-a finalizat pista betonata pe o lungime de 2500 de metri si o latime de 60 de metri, pe aici mergand curse regulate spre Bucuresti si Constanta, dar si zboruri postale, utilitare si militare.

In acest moment aeroportul opereaza in general curse regulate in timpul saptamanii catre Bucuresti, iar in perioada verii sunt si curse regulate catre diverse locatii turistice din Grecia sau Turcia, in sistem charter.

Aeroportul din Satu Mare beneficiaza de servicii complete pentru operatorii aerieni, se ocupa cu intermedierea zborurilor charter si are un spatiu comercial in regim de alimentatie publica. Aeroportul beneficiaza de parcare auto gratuita si are si un salon VIP pentru receptii, intalniri sau conferinte.

Alegeti sa zburati de pe Aeroportul Satu Mare, alegand dintr-o multime de operatori, costuri si niveluri de confort. Pentru orice informatii suplimentare legate de ofertele disponibile cu plecare din Aeroportul Satu Mare, va rugam sa ne contactati folosind unul dintre mijloacele disponibile pe site.

Aeroporturi din Romania

Cautam cele mai bune oferte de bilete de avion pentru tine! In sectiune de oferte speciale gasesti bilete de avion pentru destinatii ca: Madrid, Viena, Barcelona, Paris, Londra, Milano, New York.

Vezi toate ofertele si afla mai multe despre destinatia dorita.