Bilete avion spre Bologna

de la35
Zbor direct cu Wizz Air, dus-intors. Toate taxele incluse.
Valabilitate: pentru plecari dupa 15 noiembrie 2017.
Bologna are o gastronomie locala recunoscuta, dar si o viata culturala bine definita. Acest oras Italian este gazda celei mai vechi universitati din Europa.

Asezare geografica
Una dintre cele mai bine conservate cetati istorice de pe Batranul Continent, Bologna, se afla situata intre Muntii Apenini si Fluviul Po.
Bologna are o gastronomie locala recunoscuta, dar si o viata culturala bine definita. Acest oras Italian este gazda celei mai vechi universitati din Europa.
Clima este temperat-continentala, cu ierni blande si veri placute. Temperatura nu coboara in sezonul rece sub 0 grade, iar in sezonul estival maxima atinge 28 de grade.
Aeroportul Bologna International se afla localizat la 6 km de oras. Este unul dintre cele mai mari aeroporturi din Italia. Asigura zboruri internationale si se mandreste cu o tehnologie moderna pentru paza si protectia mediului.

Aeroportul are doua etaje: la primul etaj se fac operatiunile de imbarcare (check-in in zona 1)si controlul de securitate pentru acces la salonul de imbarcare. La acest etaj se afla biroul de informatii, sunt afisate zborurile, se achizitioneaza biletele de avion, exista un salon VIP, pe cand al doilea etaj este rezervat restaurantelor, pizzeriei, snack-barurilor.
Check-in
La parter sunt amplasate sosirile nationale Schengen si non-Schengen si de plecare (check-in in zonele 2 si 3). Check-in-ul se efectueaza la aeroport inante de plecare si este gratuit.
Aici exista o parcare pentru masini, asistenta turistica, loc pentru bagaje si automate de numerar.
Transfer aeroport: de la Gara Bologna puteti lua trenul pentru circa 20 de minute in schimbul sumei de 4,5 euro.
Transport in comun
Autobuzul functioneaza zilnic intre 6.30 dimineata si 23.30 seara. O calatorie costa 0,90 euro si permite turistului sa schimbe autobuzul sau sa faca o calatorie dus-intors timp de o ora. Daca doriti sa beneficiati de mai multe calatorii exista varianta CityPass care costa 6,20 euro si asigura 8 calatorii.
Tren. In nordul orasului exista statia feroviara Piazza Medaliei de aur care este economica si eficienta. Trebuie sa validati biletul de transport prin stampilare inainte de imbarcare. Exista pe peron un loc special pentru aceasta operatiune, in caz ca nu doriti o amenda. National Rail este linia de informatii in caz de orice nelamurire.
Din aceasta statie puteti inchiria masini, oferite de companiile Aviz si Hertz.
Alte facilitati ale aeroportului: banci, baruri, restaurante, standuri de ziare si o farmacie.
Bologna Centrala este o intersectie principala in Italia pentru liniile de tren nationale si internationale. Cu trenul din Bologna puteti calatori spre Milano (in 2 ore), la Florenta ajungeti intr-o singura ora, pana in Roma faceti trei ore, iar ceva mai mult dureaza sa ajungeti in Napoli: 5 ore.
Eurocity asigura accesul feroviar spre destinatii europene precum: Bassel, Bruxelles si alte 40 destinatii.
Centrul orasului este la o distanta de 10 minute in pas vioi de-a lungul Via Independenta sau daca vreti luati autobuzul 10, 25 ori 30.
Taxi-ul este scump si se percepe tarif suplimentar pentru bagaje sau daca apelati la aceasta forma de transport pe orele noptii.
De asemenea In Bologna puteti inchiria limuzine, biciclete si scutere.
Puncte de atractie turistica
Bologna inseamna pentru turisti un moment de relaxare. Pentru ca aici se mananca bine si aveti ce vizita.
In ceea ce priveste cazarea, cel mai renumit hotel se numeste Cosmopolitan. Se spune ca este locul perfect pentru vacanta. Iar daca doriti o oaza de liniste, atunci optati pentru hotelul Porta San Mamolo. Este al doilea in topul popularitatii.
Bologna sau Orasul Rosu cum mai este numit datorita caselor din caramida rosie si a orientarii politice de stanga va cheama sa vizitati urmatoarele obiective:
• Piazza Maggiore si Piazza Del Nettuno creeaza impresia unei calatorii in epoca medievala;
• Biserica San Petronio este o cladire mareata, construita in stil gotic, dar cu fatade nefinisate. Este imprejmuia de palate medievale, dar si de Fantana Neptun.
• Langa Via Clavatura unde gasiti cateva standuri alimentare, puteti urca in cele doua turnuri alaturate: Asinelli cu 498 trepte va pune la incercare conditia fizica. Dar daca nu puteti urca aici incercati sa ajungeti in vargul turnului Garisenda care este ceva mai mic. Taxa pentru vizita costa 3 euro. Tot prin imprejurimi veti da peste vestitul centru universitar.
Cam aceasta ar fi Bologna pe scurt, un oras rosu in stil medieval cu cladiri decorate in graffiti la tot pasul.

Apasa Cere oferta, completeaza formularul si biletele sunt ale tale. De restul ne ocupam noi. Aboneaza-te si la newsletter pentru a fi sigur ca nu ratezi nicio oportunitate la un concediu de vis!
*Zboruri ieftine cu plecari din Bucuresti in limita locurilor disponibile