Obiective turistice in Nurnberg

nurembergUn oras invaluit de o frumoasa atmosfera medievala, Nurnberg, traversat de raul Pegnitz pe o lungime de 14 km este unul din orasele europene indragite de turisti, tocmai datorita atractiilor de natura culturala, istorica, religioasa si arhitecturala de care dispune.

Desi in urma razboiului, orasul vechi a fost distrus in proportie de aproximativ 90 %, Nurnberg a fost reconstruit miraculos, impunandu-se puternic prin activitati de pace si aparare ale drepturilor omului.

Daca va propuneti ca urmatoarea vacanta sa o petreceti aici, cu siguranta veti ajunge rapid la concluzia ca nu a fost deloc o alegere gresita, in special datorita bogatiei de atractii turistice pentru care va trebui sa va faceti un plan bine pus la punct pentru a nu omite cele mai importante vizite.

Muzeul JucariilorSursa: nuernberg.de
Una din atractiile de neratat in Nurnberg este Muzeul Jucariilor, un loc indragit de copii, parinti si bunici deopotriva, unde veti vedea jucarii din perioada medievala, fie ele simple papusi, fie unele din cele mai compleze jucarii mecanice. Totodata, la un etaj mai sus se pot admira papusi Barbie precum si unele din cele mai complicate si surprinzatoare constructii Lego.

Castelul ImperialSursa: panoramio.com
Castelul Imperial – care este de fapt un complex format din cateva cladiri si este fosta locuinta a imparatilor imperiului Roman.

Aici veti intalni Castelul Castelanului (Burggrafenburg) care este si cea mai veche structura, datand din anul 1050 si care are forma unui turn pentagonal. Tot aici se regasesc si grajdurile imperiale, construite in secolul XV si folosite in prezent ca pensiune pentru tineri, Turnul Sinwell, Muzeul Kaiserburg cu exponate ecvestre si armuri vechi din Era Imperiala, Sala Cavalerilor si Camera de Tron.

gradina zoologica
Puteti continua asadar vizita la Gradina Zoologica unde sunt gazduite aproximativ 300 de specii de animale, habitate pentru gorile, ursi polari, leoparzi de zapada, tigri siberieni si nu numai.

Gradina Zoologica ce atrage anual peste 1 milion de vizitatori, a fost construita in anul 1912, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost complet distrusa insa la sfarsitul anilor 1950 a fost reconstruita. Alte animale prezente aici sunt delfini, lei asiatici, rinoceri, gheparzi, girafe, tapiri si nu numai.

Casa lui Albrecht DurerSursa: nuernberg.de
Nu ratati vizita la Casa lui Albrecht Durer, pictor si creator de gravuri in lemn si cupru, creator al unor opere impresionante, dominata de ideile Renasterii, Umanismului si Reformei.

In aceasta casa medievala a trait din anul 1509 si pana la moartea sa, in anul 1528, iar cel mai potrivit tur pe care il puteti face este in zilele de sambata cu un ghid care joaca rolul sotiei sale.

Muzeul National GermanSursa: frankentourismus.de
Muzeul National German este o alta atractie importanta unde veti vedea cu proprii ochi o gama imensa, splendida de exponate medievale cum ar fi: racle cu pietre pretioase, manuscrise, arme si armuri, picturi din altar, statuete si chiar jucarii.

Din vizita dvs in acest superb oras cu incarcatura istorica nu trebuie sa lipseasca intregul Oras Vechi, Biserica St. Lorenz cu cele doua turnuri, construita in perioada anilor 1250-1477, Biserica St. Sebaldus – una din cele mai concrete exemple de arhitectura ecleziasta gotica din Germania si nu in ultimul rand, Biserica Maicii Domnului care pe langa ahitectura superba, mareata, mai atrage si prin intermediului ceasului celebru de pe fatada.

Ceasul fabricat in anul 1509 ofera un tip de spectacol la care germanii au fost mereu pe primul loc: cei sapte principi electori ai Sfantului Imperiu Roman ies din orologiu in fiecare amiaza pentru a sface plecaciune imparatului Carol al IV-lea.

Fantana EhekarussellSursa: panoramio.com
Nu in ultimul rand, cu siguranta in plimbarea dvs trebuie sa vizitati Caruselul Casniciei sau mai exact, Fantana Ehekarussell, fabricata din marmura si bronz si care prezinta intr-o maniera dulce-amara, toate etapele unei casnicii: de la dragostea plina de pasiune de la inceput si pana la patul de moarte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *