*Sursa foto:  DutchScenery/Shutterstock.com

Amsterdam este cunoscut pentru canalele sale superbe si muzeele la care milioane de vizitatori se inghesuie an de an. Desi poate ai crede ca numai in mijlocul sezonului cald poti descoperi frumusetile “Venetiei de Nord”, noi suntem aici sa iti demonstram ca Amsterdam este o destinatie ideala pentru orice anotimp. Asadar, daca te gandeai la o vacanta in perioada sezonului rece si nu stiai ce destinatie sa alegi, poti sa treci cu incredere Amsterdam pe lista.


Profita de ofertele early-booking marca Dertour –  http://www.dertour.ro/revelion/amsterdam


Inca de la inceputul primaverii, Amsterdam se umple de turisti si devine incet, incet neincapator. Cozile la intrarea de la muzee se maresc din ce in ce mai mult, iar explorarea orasului devine o adevarata aventura. Chiar si asa, temperaturile prietenoase din timpul sezonului cald reprezinta un motiv suficient de bun pentru majoritatea turistilor sa indure aglomeratia.

Din fericire, frumusetea capitalei Olandei nu este stirbita de venirea frigului, ci din contra, pe timpul iernii, in perioadele in care zapada incepe sa se depuna, Amsterdamul este si mai romantic decat in zilele in care este impodobit cu numeroase flori multicolore.

Pe langa plimbarile scurte pe malul apei, in sezonul rece poti admira in voie toate locurile pe care vara le iau cu asalt turistii. De pilda, Muzeul Anne Frank care prezinta povestea Annei Frank, o tanara evreica ce ajunge sa se refugieze impreuna cu familia intr-o anexa de pe strada Prinsengracht, este unul dintre obiectivele pentru care turistii asteapta la coada si doua-trei ore in sezonul cald; in timpul iernii, rareori se formeaza cozi, iar accesul este permis intre 9:00 si 19:00. De asemenea, Muzeul Rijksmuseum, unul dintre cele mai apreciate obiective turistice din Olanda, este deschis in fiecare zi a anului de la 9:00 pana la 19:00, chiar si in zilele de sarbatoare.

Daca decizi sa vizitezi Amsterdamul in jurul saraborilor de iarna, o sa gasesti o multime de motive  sa te indragostesti de oras:

  • Festivalul Luminilor – ce transforma strazile Amsterdamului intr-o adevarata sala de spectacol
  • Patinajul de-a lungul canalelor – in cazul in care temperaturile scad suficient de mult te poti bucura de o sesiune de patinaj de-a lungul faimoaselor canale
  • Targul de Craciun – descopera magia sarbatorilor de iarna in stil olandez
  • Oliebollen – chiar si pentru cei care nu sunt innebuniti dupa dulciuri, oliebollen reprezinta un motiv suficient de intemeiat sa se indragosteasca de bucataria olandeza
  • Parada de Craciun – daca in alte culturi Mos Craciun se ascunde sa nu fie vazut de copii in timp ce le aduce darurile mult visate, Mos Craciunul din Amsterdam nu se teme de privile incantate ale celor mici si marsaluieste alaturi de alte care alegorice prin centrul orasului

Prea putine motive? Am mentionat faptul ca preturile sunt considerabil mai mici in sezonul rece si ca daca iti faci rezervare din timp profiti de niste oferte extraordinare? Iata cateva dintre ele:

  • Sejur de 5 nopti la Ibis Amsterdam City West **** in perioada Revelionului – 600 euro/persoana

Descopera magia sarbatorilor de iarna cu ajutorul Dertour intr-un sejur inedit in capitala Olandei. Pretul sejurului de 600 de euro include 5 nopti de cazare la Hotel Ibis Amsterdam City West *** si transportul cu avionul.

Mai multe detalii si rezervari: http://bit.ly/2uugDL3

  • Sejur de 5 nopti la Hotel Central Park *** in perioada Revelionului – 640 euro/persoana

Situat langa parcul Vondel, intr-o zona rezidentiala linistita, Hotelul Central Park *** din Amsterdam este locatia ideala pentru un sejur relaxant. Pretul de 640 de euro include 5 nopti de cazare la Hotelul Central Park ***, micul dejun si transportul cu avionul.

Mai multe detalii si rezervari: http://bit.ly/2t6Pudu

  • Sejur de 5 nopti la Holiday Inn Amsterdam **** in perioada Revelionului – 700 euro/persoana

Bucura-te de confortul de 4 stele oferit de Hotelul Holiday Inn si petrece una dintre cele mai memorabile vacante in Amsterdam. Pretul de 700 de euro include 5 nopti de cazare la Holiday Inn Amsterdam ****, micul dejun si transportul cu avionul.

Mai multe detalii si rezervari: http://bit.ly/2uu7geu


Oferta completa disponibila pe dertour.ro/revelion/amsterdam