Amsterdam – Informatii interesante

amasterdamAm vazut intr-un articol anterior o parte din multitudinea de atractii turistice ce se afla intr-unul din cele mai iubite orase ale Europei, iar acum vom urmari pe scurt cateva informatii interesante despre Amsterdam.

In primul rand, stiati ca orasul are mai bine de 100 de km de canale? Iar ca numar exact, 165 de canale.
canaleSursa: colourbox.com

In stema Amsterdamului se regasesc 3 de X, care cu siguranta nu este simbolul pornografiei…! Acesti 3X se cred a reprezenta crucile Sfantului Andrei, care a fost un pescar ce a fost martirizat pe o cruce in forma de X, in secolul 1.
3xSursa: cbs-events.nl

11,000,000 stalpi de lemn este numarul total aproximativ ce suporta cladirile din Amsterdam! O casa obisnuita din Amsterdam este sustinuta de 10 stalpi, in timp ce Gara Centrala dispune de aproape 9000 de astfel de stalpi.
stalpiSursa: static.flickr.com

Anual, in jur de 25.000 de biciclete sfarsesc in canalele orasului, insa doar o parte din ele sunt recuperate (aproximativ 8000).

Pentru oamenii de aici ca iubesc distractia, au la dispozitie 1515 de baruri si cafenele pentru a petrece timpul liber.
baruriSursa: belushis.com

Iar numarul total de poduri care confera un aer aparte orasului este de 1281! Magere Brug este unul din cele mai faimoase poduri de aici.
Magere BrugSursa: lightbox3d.wordpress.com

Reguliersgracht se mai numeste si Podul celor 15 Poduri, deoarece, trecand pe aici cu barca, dintr-un anumit punct poti vedea 15 bolte de poduri de la distanta.
ReguliersgrachtSursa: staticflickr.com

Desi numarul locuitorilor din Amsterdam este de 799.400, numarul de biciclete este de 881.000, iar in jur de 100.000 de biciclete sunt furate anual.
bicicleteSursa: europeanphotos.wordpress.com

Din cele 2.500 de barci de locuit de aici, majoritatea apartin rezidentilor, insa o parte din ele pot fi de asemenea inchiriate.
barciSursa: ventureholidays.com.au

Totodata, exista o astfel de barca doar pentru pisici, De Poezenboot, pe canalul Singel.
De PoezenbootSursa: 2luxury2.com

Mare parte din terenul Amsterdamului se afla sub nivelul marii, iar cel mai jos punct este la 6,7 metri sub nivelul marii.
sub nivelul mariiSursa: wired.com

In ciuda unor aparente, Amsterdam este unul din cele mai sigure orase din lume!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>