Sa vizitam orasul Hamburg

hamburgSituat in Nordul Germaniei, unde raurile Alster si Bille se varsa in fluviul Elba, Hamburg a fost inca din Evul Mediu un important centru comercial si totodata, producatorul principal de bere al Hansei cu mai bine de 600 de fabrici.

Astazi, Hamburg este inca un oras prosper, un oras frumos, care atrage turistii prin intermediul atractiilor sale numeroase.

Cum dintr-un articol precedent am aflat cateva informatii interesante despre Hamburg, astazi vom vedea si care sunt unele din cele mai atragatoare puncte de interes pentru turisti.

Muzeul Hamburg (Museum für Hamburgische Geschichte) nu trebuie sa lipseasca de pe lista vizitelor din acest oras, el fiind stabilit in aceasta locatie din anul 1922.
Muzeul adaposteste o imensitate de expozitii permanente precum: Persecutia si Holocaustul in regimul national-socialist, Hamburgul Medieval, Incendiul din 1842, Sosirea primilor Evrei si foarte multe altele.
Muzeul HamburgSursa: hamburg.de

Una din principalele biserici luterane din oras si totodata cea mai celebra din Hamburg, Biserica St. Michael are la intrarea principala statuia arhanghelului Mihail care invinge demonul.

Biserica pe care o vedem astazi a fost construita in anul 1786, pe locul in care o alta biserica a fost distrusa de un fulger. Replicile acestei biserici se afla in alte 9 orase ale lumii.
Biserica St. MichaelSursa: hamburg.de

Cel mai mare muzeu de arta din Germania, Muzeul Kunsthalle, a fost ocnstruit in anul 1869, insa originile sale dateaza din anul 1817. Aici se regasesc numeroase opere de arta a artistilor celebri precum Rembrandt, Philipp Otto Runge, Caspar David Friedrich si nu numai.
Muzeul KunsthalleSursa: thousandwonders.net

De neratat este si impozantul Muzeu International Maritim care adaposteste peste 40,000 de exponate printre care: navomodele, planuri de constructie, uniforme, diverse forme de arta maritima si peste 1 milion de fotografii.
Muzeu International MaritimSursa: notholt.de

Pentru o experienta interactiva de neuitat, va recomandam Hamburg Dungeon (Temnita), unde veti trece prin Camera de Tortura, Labirintul si nu numai si va veti intalni cu personaje fioroase.
Hamburg DungeonSursa: mopo.de

Cel mai mare cimitir rural din lume, Ohlsdorf Cemetery unde pe langa cetateni sunt ingropate si numeroase victime ale razboaielor.
Intins pe o suprafata de 391 hectares, acesta detine 12 capele si este o atractie turistica importanta din Hamburg. In mod ciudat, este folosit si ca loc de recreere…
Ohlsdorf CemeterySursa: pinimg.com

Si nu in ultimul rand, muzeul ce fascineaza oameni de la mic la mare, Muzeul Miniatur Wunderland, unde veti vedea cele mai fascinante expozitii in miniatura ale unor mari orase sau peisaje pur si simplu.

Asa ca muzeul va ofera ocazia de a „vizita” masivul muntos Harz, Austria, America, Scandinavia, Elvetia, urmand a fi construite zonele: Italia, Franta, Anglia si Africa.

Sursa poza principala: recommend.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *