Unele din cele mai mari acvarii din lume (II)

acvariul TurkuazooAsa cum v-am promis in prima parte a articolului, am revenit pentru a va dezvalui alte cateva acvarii celebre in lume datorita marimilor sale, numarului mare de specii acvatice si nu in ultimul rand, datorita fascinatiei pe care reusesc de fiecare data sa o transmita publicului.

Cum aceste oaze de magie din lumea pestilor sunt destinatii ideale pentru familii cu copii, cupluri de indragostiti sau pur si simplu pentru a satisface curiozitatea la orice varsta, cu siguranta merita ca o excursie sa fie organizata in jurul oraselor ce detin acvarii de mare amploare.

Dubai Mall AquariumSursa: photoree.com
Asadar, continuam lista cu Dubai Mall Aquarium, acvariul gigantic cu nu mai putin de 33,000 de specii de vietati acvatice, care de altfel este si locul ideal pentru relaxare si privelisti fabuloase, dupa ce incheiati sesiunea de shopping din celebrul mall, bineinteles situat chiar in emiratul Dubai.

Cum bine ne-a obisnuit acest extravagant emirat cu cifrele fabuloase, nici la cantitatea de apa din acvariu nu se da inapoi, el fiind umplut cu nici mai mult nici mai putin de 10 milioane de litri de apa! Totodata, pentru a se mentine in topuri, Dubai Mall Aquarium a intrat in Cartea Recordurilor pentru „Cel mai mare panou acrilic”, ce masoara 8.3 x 32.88 m si cu grosimea de 75 cm. Printre miile de vietati se numara si 400 de rechini si diavoli de mare.

acvariul Okinawa ChuraumiSursa: symptoms101.net
Situat in Japonia, in parcul Ocean Expo, acvariul Okinawa Churaumi deschis in anul 2002 isi merita pozitia printre cele mai mari acvarii din lume, fiind umplut cu 7,5 milioane de litri de apa, „locuitorii” sai fiind de asemenea de randul miilor.

Cea mai mare atractie de aici o reprezinta rechinii balene si diavolii de mare, care necesita spatii imense pentru a putea trai, iar acest acvariul il ofera cu succes.

Okinawa Churaumi este dotat in prezent cu al doilea panou acrilic din lume ca si dimensiuni: grosime de 60 cm si laturile de 8,2 x 23 metri, oferind astfel unele din cele mai spectaculoase privelisti in imensul acvariu. Acvariul se afla mai exact pe insula Okinawa din arhipelagul Ryukyu.

acvariul L’OceanogràficSursa: homehostelsvalencia.com
Fiind casa a mai mult de 45,000 de vietati marine, acvariul L’Oceanogràfic din Valencia, Spania este integrat in celebrul si gigantul complex numit Orasul Artelor si Stiintei.

Acesta este si cel mai mare acvariu din Europa si este prevazut cu 9 turnuri subacvatice structurate pe 2 nivele reprezentand diverse si impresionante ecosisteme marine.

Doua din aceste turnuri sunt conectate printr-un tunel cu lungimea de 35 metri, oferindu-va astfel ocazia de a va plimba gratios alaturi de rechini, diavoli de mari si mii de pestisori colorati.

acvariul TurkuazooSursa: marinescape.co.nz
Amplasat de asemenea in incinta unui mall, acvariul Turkuazoo din Istanbul nu duce lipsa de zone de atractii majore, datorita amenajarilor de paduri tropicale, paduri inundate si zone acvatice tropicale.

In acelasi timp, aici locuiesc peste 10,000 de creaturi marine in 29 de bazine, iar cel mai bine pot fi admirate din tunelul subacvatic de 80 de metri lungime. Printre vietati se numara pesti piranha, rechini tigru si giganticele pisici de mare.

acvariul Monterey BaySursa: sciencetrio
Localizat in Monterey, California, cel ce incheie lista noastra este acvariul Monterey Bay, care printre numeroasele expozitii se mandreste cu doua bazine gigantice: Aripa Ocean’s Edge cu inaltimea de 10 metri si cantitatea de apa de 1,3 milioane de litri de apa ce adaposteste vietati marine din coasta Californiei si Aripa Outer Bay cu 4,5 milioane de litri de apa fiind unul din cele mai mari acvarii tip fereastra din lume.

Dintre numeroasele vietati marine prezente aici se regasesc: pisicile de mare, meduzele, vidrele de mare si multe, multe altele.

Un comentariu pentru Unele din cele mai mari acvarii din lume (II)

  1. Lovell Daniel a scris:

    Foarte interesante articolele. Intr-adevar, merita vizitate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *