Italia: Catedrale si biserici in imagini (II)

Catedrala SalernoDupa cum v-am promis in prima parte a articolului, am revenit pentru a va prezenta in imagini o parte din marea comoara de biserici si catedrale a Italiei.

In Roma, Bazilica Santa Maria del Popolo ce a fost construita in anul 1099 contine unele din cele mai bune exemple de arta ale artistilor renascentisti precum Raphael, Bernini si Caravaggio.
Bazilica Santa Maria del PopoloSursa: robertoserra.it

Tot in Roma, una din cele mai vechi biserici, Santa Maria in Trastevere detine mozaicuri impresionante din secolele 12 si 13.
Santa Maria in TrastevereSursa: marcantonioarchitects.com

Catedrala Vigevano dateaza din secolul 16 si este situata in Nordul Italiei, in oraselul cu acelasi nume, Vigevano. Aceasta adaposteste „comoara” donata de Francesco II Sforza in 1534 care reuneste mai multe obiecte pretioase.
Catedrala VigevanoSursa: originsofarchitecture.wordpress.com

In Venetia regasim o alta arhitectura superba prin intermediul bisericii San Giorgio dei Greci, lacas de cult ortodox ce apartine confreria grecilor din Venetia.
bisericii San Giorgio dei GreciSursa: panoramio.com

Insula Sicilia de asemenea se bucura de inca o cladire impozanta cu o arhitectura splendida, prin intermediul Catedralei Siracusa numita si Duomo di Siracusa.
Duomo di SiracusaSursa: celanigiuseppe.altervista.org

Catedrala Salerno din Sudul Italiei, detine si o cripta care adaposteste mormantul Sf. Matei. Catedrala are constructia inceputa inca din anul 1084, in anii urmatori fiind remodelata si renovata.
Catedrala SalernoSursa: positano-by-divino.com

Arcibasilica Papale di San Giovanni in Laterano cunoascuta mai simplu sub denumirea de Bazilica Laterana este situata in Roma si este fara indoiala o atractie superba ce adaposteste numeroase obiecte de valoare cum ar fi: baldachinul gotic din secolul 14, Usa Sfanta, Cele 12 Statui ale Apostolilor, Scara Sfanta si nu numai!
Bazilica LateranaSursa: all-free-photos.com

Catedrala Ragusa din Sicilia, dateaza din secolul 18.
Catedrala RagusaSursa: sirhouse.it

Localizata in orasul Pompei, Catedrala Romano-Catolica “Pontificio Santuario della Beata Vergine del Santo Rosario di Pompei”.
Pontificio SantuarioSursa: tourispo.com

Construita intre anii 1122 – 1233, Catedrala Piacenza este unul din cele mai valoroase exemple de arhitectura romanica.
Catedrala PiacenzaSursa: outtheresomewhere.ca

Catedrala Parma, celebra in primul rand pentru fresca pictata de pictorul renascentist Antonio Allegri da Correggio. Constructia catedralei a inceput in anul 1059, clopotnita fiind construita mai tarziu, in anii 1284-1294.
Catedrala Parmagofartherdotme.wordpress.com

Catedrala Noto din orasul cu acelasi nume, are constructia inceputa in secolul 18 si incheiata in anul 1776.
Catedrala NotoSursa: wondersofsicily.com

Cum Italia se bucura de sute de catedrale si biserici pe intregul sau teritoriu, este fara indoiala o tara ideala pentru cei spirituali, dar si pentru iubitori de arhitecturi impresionante si istorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *