Ce vizitam in Amsterdam?

Amsterdam
Capitala ce probabil nu mai are nevoie de nici o prezentare, Amsterdam, unde la orice colt pandeste dezinvoltura, lipsa de inhibitii si aerul libertin se bucura de o „lista” destul de mare de atractii turistice de diverse tipuri.

Printre acestea se numara:

RijksmuseumSursa: iamsterdam.com
Rijksmuseum, un muzeu national dedicat istoriei, artelor si tehnicii, unde se afla si o vasta colectie de arta asiatica. Fondat initial in anul 1800 la Haga, acesta a fost mutat 8 ani mai tarziu la Amsterdam, din ordinul regelui Louis Napoleon, fratele lui Napoleon Bonaparte.

Casa Anne FrankSursa: amazonaws.com
Casa Anne Frank, un muzeu biografic dedicat scriitoarei de razboi Anne Frank care s-a ascuns in aceasta casa pe timpul celui de al 2-lea razboi mondial, timp in care a scris si un jurnal, unul din cele mai celebre. Anne nu a supravietuit holocaustului, avand doar 15 ani cand a murit.

Muzeul Van GoghSursa: design-chronicle.com
Muzeul Van Gogh, care detine un numar impresionant de picturi ale artistului, dar si alte picturi semnate de Paul Gauguin, Claude Monet, Paul Signac, Auguste Rodin, Pablo Picasso, etc.

Muzeul RembrandtSursa: netherlands-tourism.com
Muzeul Rembrandt, este totodata si casa in care artistul a trait si a pictat in perioada anilor 1639 – 1656.

Muzeul National MaritimSursa: modelships.de
Muzeul National Maritim, ce se afla intr-un fost depozit naval construit in anul 1656. Muzeul a fost mutat in aceasta cladire in anul 1973 si gazduieste colectii impresionante de harti istorice, arme, picturi, artefacte si accesorii de nave. In anul 2015, muzeul a inregistrat 300.000 de vizitatori.

Palatul regal Paleis op de DamSursa: igg.nl
Palatul regal Paleis op de Dam, construit in anii 1648 – 1665.

Oude KerkSursa: kunstgeschichte.uni-erlangen.de
Oude Kerk, in traducere „biserica veche” are varsta de doar 800 de ani, fiind cea mai veche cladire a Amsterdam-ului.

Centrul de Stiinta NEMOSursa: ruebarue.com
Centrul de Stiinta NEMO structurat pe 5 etaje cu exponate stiintifice atrage anual aproximativ 500.000 de vizitatori.

VerzetsmuseumSursa: youropi.com
Verzetsmuseum sau Muzeul Miscarii de Rezistenta a Tarilor de Jos din timpul ocupatiei germane 1940 – 1945 „spune” povestea olandezilor din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Amsterdam DungeonSursa: cityxplora.com
Amsterdam Dungeon, simuleaza o temnita cu camere de tortura, actori, plimbari cu sunete si efecte speciale, precum cele din Londra, Berlin, Hamburg si York.

Muzeul de Genti si PoseteSursa: pagely.netdna-cdn.com
Desi orasul se bucura de mult mai multe atractii ce merita vazute, incheiem lista noastra cu o locatia preferata in special de doamne si anume, Muzeul de Genti si Posete. Colectia muzeului include peste 4000 de exemplare de valize, genti, posete ce dateaza inca din secolul 16.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *