Ce vizitam in Belarus?

Teatrul National de Opera si BaletVecina Rusiei, Ucrainei, Poloniei, Lituaniei si Letoniei, fosta republica sovietica, Belarus, desi nu se afla in topul tarilor de vizitat, ea nu trebuie ocolita, pentru ca fara indoiala are multe de oferit.

Iar ca sa va convingem mai bine, vom enumera cateva din atractiile sale deosebite.

Unul din locurile ce merita vazute in Belarus este Complexul Castelului Mir, a carui constructie a inceput la sfarsitul secolului XV. Ulterior a fost abandonat pentru aproximativ un secol, fiind afectat grav si in perioada Razboaielor Napoleoniene, iar la sfarsitul secolului al XIX-lea acesta a fost restaurat.

A fost locuinta multor nobili si printi, a servit drept ghetou pentru populatia evreiasca in Al Doilea Razboi Mondial si pana in anul 1956 a fost chiar si bloc de locuinte.
Complexul Castelului Mir

Biserica Sf. Simon si Elena cunoscuta cel mai adesea dupa denumirea de Biserica Rosie este o biserica Romano-catolica din Minsk. Piatra de temelie a acesteia a fost pusa in anul 1905, iar intreaga constructie a fost finalizata in anul 1910, fiind finantata de catre Edward Woyniłłowicz si numita astfel dupa cei doi copii decedati, Simon si Elena.
Biserica RosieSursa: likealocalguide.com

Deschis la data de 15 Mai 1933, Teatrul National de Opera si Balet situat in Minsk este o cladire cat se poate de maiestuoasa si impozanta.
Teatrul National de Opera si BaletSursa: fatedaycook.com

Palatul Gomel cu o arhitectura impresionanta la exterior si detalii superbe in interior, este principalul simbol al orasului Gomel si a fost construit la inceputul secolului XIX. In anul 1919 in interiorul palatul a fost deschis si muzeul de arta si istorie.
Palatul GomelSursa: staticflickr.com

Unul dintre cele mai importante monumente sovietice de razboi, Fortareata Brest.
Fortareata BrestSursa: belarus.by

Catedrala Fecioarei Maria din Minsk, construita initial in anul 1710 si restaurata in anul 1869 si 1997.
Catedrala Fecioarei Maria din Minsk

Muzeul National de Istorie din Belarus contine in jur de 370,000 de artefacte, toate de valoare inestimabila.

Castelul Nou si Castelul Vechi din Hrodna sunt unite de un pod vechi de 300 de ani.

Castelul Pishchalauski construit in anul 1825 a servit o perioada drept inchisoare.
Castelul PishchalauskiSursa: meros.org

Tot in Belarus veti intalni si Gradina Zoologica intinsa pe o suprafata de 42 hectare, Parcul National Pripyatsky, casa a 51 de specii de mamifere printre care cerbi, elani, mistreti, viezure si rasul eurasiatic.

La Gradina Botanica din Minsk va veti bucura de flori rare dar si de relaxare la iarba verde, iar in padurea Białowieża este posibil sa vedeti cativa din cei 800 de zimbri existenti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *