Napoli: Un centru istoric deplin

Fosta capitala a Regatului celor Doua Sicilii, Napoli este in prezent cel mai mare oras din zona de Sud a Italiei, iar amplasarea sa pe malul golfului precum si bogatia in monumente istorice si traditii transforma orasul intr-o destinatie ce nu ar trebui ratata atunci cand calatorim in Italia.

Napoli, ca multe alte orase din Italia, dispune spre deliciul turistilor, de o bucatarie extraordinara, de care va recomandam sa va bucurati alaturi de celebra muzica napoletana, pentru a simti pe propria piele La Dolce Vita la capacitate maxima!

Vizitand acest oras, veti avea parte de o incarcatura istorica prin prisma numeroaselor obiective turistice si totodata, de momente unice de relaxare cu privelisti incantatoare de la malul golfului.

Printre cele mai vizitate atractii se numara:
Cel mai vechi castel din Napoli – Castelul dell’ Ovo (Castelul Oului), a carui denumire provine de la legenda conform careia la constructia acestuia, in fundatie a fost ascuns un ou pentru a oferi putere si rezistenta zidurilor.


Atat constructia in sine de fortificatie medievala mareata, cat si situarea sa pe micuta insula Megaride ii ofera castelului un aspect impunator. O senzatie aparte o veti avea si datorita privelistei din turnurile cetatii! Desi este situat pe insula, pentru a usura accesul la castel, a fost construit un drum pietruit ce face conexiunea cu orasul.

O alta structura medievala si totodata una din cele mai impunatoare si mai vizitate constructii, este Castel Nuovo, situat chiar in centrul orasului. O nota aparte este oferita constructiei de catre un arc de triumf, adaugat la poarta principala, care sarbatoreste intrarea lui Alfonso V in Napoli.

Sursa: wix.com
Castelul care a adapostit de-a lungul timpului numeroase evenimente istorice celebre, gazduieste astazi Muzeul Municipal.

Pentru continuarea vizitei „in stil medieval” nu trebuie sa ratati Catedrala din Napoli, Duomo di Napoli, in a carei cripta se afla cele doua flacoane cu sangele lui San Gennaro.

Cum Napoli adaposteste numeroase biserici, catedrale si manastiri, unele din cele mai vizitate sunt: Manastirea si Muzeul San Martino, Biserica San Gregorio Armeno, Capela Sansevero si nu numai.

Continuam calatoria cu experiente ceva mai sumbre, prin vizita la:
Catacombele din San Gennaro, care contin si ramasitele Sfantului si care in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial au servit drept adapost populatiei.

Sursa: staticflickr.com
Catacombele San Gaudioso, unde se tinea un cult macabru prin care se zideau craniile decedatilor deasupra unui trup fictiv, care reprezenta ocupatia fiecaruia, Astazi insa, din cauza umezelii din ziduri, au ramas doar calotele craniilor.

Catacombele grecesti, situate la o adancime de aproximativ 12 metri, adapostesc mormintele aristocratiei napolitane, sarcofagele fiind sculptate si pictate in culori luminoase.
Dupa vizitarea catacombelor, poate ca cel mai recomandat este sa va bucurati de soare si natura cu peisajele oferite de Parcul Virgiliano, Parcul Villa Comunale, Fontana del Gigante, Gradina Botanica, sau oricare din cele: 150 de biserici, 300 de cladiri cu caracter religios, palate, 30 de muzee, situri arheologice, monumente, obeliscuri si fantani arteziene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *