Miami – Informatii interesante

miamiProbabil unul din cele mai ravnite orase americane, Miami este capitala economica a statului Florida, in 2008 fiind numit de revista Forbes drept “cel mai curat oras” din America.

In ce le ce urmeaza insa, nu ne vom axa pe atractiile turistice din acest oras renumit la nivel mondial, ci vom face o lista cu informatii interesante pe care este posibil sa nu le cunoasteti.

Denumirea de Miami o are de la tribul de nativi americani, Mayaimis, care au locuit in aceste locuri pana in secolul 17.
MayaimisSursa: pbs.twimg.com

A devenit in mod oficial oras in anul 1896 dupa ce femeia de afaceri Julia Tuttle a incurajat un mogul al cailor ferate sa se extinda si in zona respective. Astfel Miami a devenit singurul oras mare fondat de catre o femeie.
Julia TuttleSursa: huffpost.com

Prima lotiune de bronzat a fost inventata de un farmacist din Miami Beach si anume, de Benjamin Green in 1944. Acesta a adaugat ulterior la formula unt de cacao si ulei de cocos, preparand faimoasa lotiune Coppertone.
CoppertoneSursa: beautybanter.com

Faimoasa zona Miami Beach nu era la inceput decat un banc de nisip, aceasta fiind creata de om prin adaugare de pamant si nisip; nefiind o zona naturala, Miami Beach trebuie sa fie constant realimentata cu nisip.
Miami BeachSursa: thekenthotel.com

Miami Beach este totodata cea mai mare colectie de arhitectura Art Deco din lume.
Art DecoSursa: 10bestmedia.com

Inca de mult Miami a fost o destinatie de vacanta mult dorita atat de cei celebri cat si de cei cu o faima mai putin agreata de locuitori; mai exact, in anul 1929 Al Capone a cumparat o casa in zona Palm Island, lucru deloc dorit de rezidenti.

Miami are peste 800 de parcuri si este singurul oras din SUA inconjurat de 2 parcuri nationale: Parcul Biscayne si Everglades.

Aici este si paradisul scafandrilor numit Wreckreational Diving Capital of the World, in apele sale regasindu-se mai bine de 50 de locuri cu epave de explorat.
paradisul scafandrilorSursa: keywestbustour.com

Aici, iubitorii de caldura vor intalni cele mai placate ierni, cu temperature ce variaza intre 16 si 24 grade Celsius. Tinand cont de aceste temperaturi, cei din New York invadeaza Miami in fiecare an, mai exact aproximativ 22,000 dintre ei se muta anual aici.

Aeroportul International Miami furnizeaza 1 job din 4 in economia locala.
Aeroportul International MiamiSursa: i.imgur.com/OxivfYp.jpg

Miami are cel mai mare port naval din lume.
port navalSursa: travelonlywithjodi.wordpress.com

Totodata, Miami a fost un loc popular printre pirati pentru ascunderea comorilor. Pirati Faimosi precum Gasparilla, Blackbeard si Lafitte veneau des aici.

Sursa poza principala: http://utazz.ujszo.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>