Bilete avion spre Zagreb

de la235
Zbor cu LOT via Varsovia, dus-intors. Toate taxele incluse.
Valabilitate: pentru plecari dupa 15 noiembrie 2017.
Asezat strategic in sud-vestul Bazinului Panonic, Zagrebul furnizeaza o excelenta conexiune intre Marea Adriatica si Europa Centrala din punctul de vedere al transportului.

Zagreb nu este doar capitala Croatiei, ci si cel mai mare oras din tara.
Asezare geografica,
Amplasat in nord-vestul Croatiei, orasul Zagreb strabate Raul Sava si se invecineaza la sud cu Muntii Medvenica.
Asezat strategic in sud-vestul Bazinului Panonic, Zagrebul furnizeaza o excelenta conexiune intre Marea Adriatica si Europa Centrala din punctul de vedere al transportului.
Clima
Cu un climat oceanic, dar si continental umed, Zagreb are 4 anotimpuri. Verile sunt calde, cu temperaturi ce depasesc 30 de grade la sfarsitul lui mai. Iarna caderile de zapada sunt obisnuite, iar temperatura medie coboara usor sub 0 grade.
Aeroport
Aeroportul Zagreb (ZAG) din capitala Croatiei se afla la o distanta de 16 km sud-est de oras. Este prevazut cu parter si etaj.
Printre cele mai importante companii aeriene care zboara spre/dinspre aeroportul Zagreb se numara Turkish Airlines, Lufthansa, Air France si WizzAir.

• Facilitati: un birou de bagaje pierdute functioneaza intre 08.00 si 20.00. Persoanele cu dizabilitati au prioritate la imbarcare si beneficiaza de asistenta la cerere. De asemenea, mamele au o locatie speciala in aeroport ca sa poata schimba belelusii.
In rest, la fel ca pe orice aeroport international, pasagerii beneficiaza de banci, posta, bancomate, birou informatii, servicii VIP, loc pentru mancare si bautura, magazine etc.
• Serviciul rent a car: Pentru inchirieri masini exista companii internationale precum Avis, Budget, Europcar (Interrent) care isi ofera serviciile. Insa pentru o scurta vizita prin oras nu este necesara masina.
• Parcare: exista 3 parcari – P1, P2 si P3, precum si un spatiu de stationare rezervat persoanelor cu dizabilitati. Intre P1 si P3 se afla localizate 2 linii de autobuz.
• Check-in aeroport: Asigurati-va ca ajungeti la aeroport cu 1.30 h inaintea decolarii pentru un zbor intern si cu 2 ore inainte pentru un zbor international.
• Kiosk check-in: prin aceasta metoda puteti realiza singuri formalitatile. Puteti printa biletul de calatoria, vizualiza locul in avion, si chiar schimba zborul.
• Mijloace de transport intre aeroport si orasul Zagreb sunt:
Taxiurile amplasate in fata terminalului Sosiri. Calatoria costa aproximativ 20 dolari si dureaza aproape o jumatate de ora pana la un hotel central.
Radio Taksi Zagreb este o firma autorizata recomandata pentru turistii straini. Daca mergeti cu taxi intre statia de autobuz si centru, tariful este destul de avantajos: 4-6 dolari.
Pentru a inchiria o limuzina veti plati 32 dolari. Serviciul limuzine este asigurat de marile hoteluri din Zagreb, iar tariful calatoriei este inclus in factura de cazare.
• Cu autobuzul: Statia centrala de autobuz se afla in fata terminalului de la aeroport (Statia centrala).
Cel mai apropiat hotel de aeroport este Esplanade, la 20 de minute distanta.
Orar autobuz: zilnic intre 7.00 si 21.00. Pentru o plimbare de 25 minute veti achita 3 ore.
Obiective turistice
• Muzeele numeroase din Zagreb reflecta istoria, cultura si arta lumii intregi.
• Muzeul arheologic de pe Nicola Subic Zrinski adaposteste 450 de artifacte si monumente arheologice.
• Cea mai faimoasa este colectia egipteana completata de o mumie straveche. Aceasta are cea mai veche inscriptie etrusca din lume: Liber Linteus si o colectie numismatica.
• Muzeul de istorie naturala de pe strada Demetrova nr. 1 adaposteste o colectie din perioada Neanderthal.
• Alte muzee: Muzeul de etnografie, Muzeul Tehnic, Muzeul Orasului Zagreb, Muzeul Sportului, Muzeul de vanatoare, Muzeul de posta si comunicatii sunt alte obiective importante din Zagreb.
• Zagreb este gazda a 20 de sali de spectacole si teatre. Aici sustin concerte an de an artisti faimosi de pe intreg mapamondul: Lady Gaga, U2, Rolling Stones etc.
• Teatrul National croat este una dintre cele mai vestite sali de spectacol.
• Orasul mai este animat de cateva festivaluri si evenimente artistice precum: festivalul de film animat Animafest, Music Bienniale, festivalul de filme documentare ZagrebDox, festivalul de muzica filarmonica sau expozitia de flori Floraart (sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie).

Iar daca doriti sa vedeti cum isi cinsteste Zagrebul ziua nationala, veniti in oras pe 16 noiembrie. La aceasta data se organizeaza an de an festivitati speciale pe lacul Jarun, in sud-vestul orasului.
Si inainte sa va luati ramas bun de la frumosul Zagreb, urcati pe Varful Sijeme pentru a admira regiunea Hrvatsko Zagorje, vaile Kupa si intreaga metropola croata de la 1305 m. Tot pe acest varf se organizeaza Campionatul Mondial de schi.
In Zagreb sigur nu aveti timp sa va plictisiti!

Apasa Cere oferta, completeaza formularul si biletele sunt ale tale. De restul ne ocupam noi. Aboneaza-te si la newsletter pentru a fi sigur ca nu ratezi nicio oportunitate la un concediu de vis!
*Zboruri ieftine cu plecari din Bucuresti in limita locurilor disponibile