Bilete avion spre Teheran

de la235
Zbor cu Pegasus via Istanbul, dus-intors. Toate taxele incluse.
Valabilitate: pentru plecari dupa 15 noiembrie 2017.
Oras cu 14 miliioane de locuitori te va fascina cu muzeele, parcurile, restaurantele si locuitorii sai prietenosi

Daca te-ai incumetat sa zbori spre Teheran, capitala Iranului afla ca acest oras cu 14 miliioane de locuitori te va fascina cu muzeele, parcurile, restaurantele si locuitorii sai prietenosi.
Asezare geografica
Asezat la poalele lantului muntos Alborz, Teheran este o combinatie intre modern, scump, dar cosmopolit (la nord) si ieftin la sud, insa nu la fel de atractiv.
Clima este influentata de muntele Alborz si desertul Dasht-e Kavir. Vara cel mai cald este in iulie cand mercurul termometrelor ajunge spre 40 grade C, iar pe timpul iernii temperaturile ating -9 grade C.
Informatii aeroport
Aeroportul Mehrabad se afla la o distanta relativ mica de centrul orasului, dar acum este folosit mai mult pentru zborurile regionale.
Mai nou, pe calea aerului vei poposi in aeroportul Imam Khomeini (IKA). Localizat la 30 km sud de Teheran, acest aeroport este destinat zborurilor internationale si are un singur terminal, asa ca nu te vei rataci in el.
Facilitati aeroport: birou informatii, acces gratuit internet, bancomate (ATM-uri), case de schimb valutar, zona pentru obiecte pierdute/gasite. Telefon: +98 21 5100 6015
Aeroportul dispune de o parcare pe termen lung, iar spre orasul Teheran poti lua un taxi.

Mijloace de transport
Ca sa ajungi in oras fara incidente neplacute, cel mai recomandat mijloc de transport este taxi, care costa destul de ieftin si merge acolo unde doresti.
Cu trenul ajungi din Teheran in alte orase sau in afara Iranului. Biletele se cumpara de la agentiile de turism sau le poti achizitiona pe Internet de la compania feroviara Raja.
Cu masina. Traficul este destul de aglomerat si este periculos daca nu porti centura de siguranta, desi s-au construit o serie de autostrazi si tunele pentru a decongestiona transportul rutier.
Cu autobuzul: Exista 4 terminale importante de autobuz care opereaza pe teritoriul Teheranului:
Terminalul de Vest este cel mai mare si se afla la 10 minute nord-vest distanta de Piata Azadi si la cateva minute de mers in directia de vest spre statia de metrou din Teheran (Sadaghieh).
Terminalul de Est este localizat la 7 km nord-vest de Piata Emam Hossein si de aici autobuzele merg spre provincia Khorasan, dar si in alte zone nordice.
Terminalul de Sud se afla amplasat la 2 km est de principala gara si de aici autobuzul merge in directia sudica.
Si in sfarsit, Terminalul de autobuz Beihaghi de langa Piata Arzhantin, localizata la aproximativ 1,5 km sud-vest de statia de metrou Mossallah.
De la aceasta statie puteti vizita si alte destinatii din Iran, cele mai importante fiind Mashhad, Esfahan, Rasht, Shiraz, Tabriz and Yazd. Biletul calatoriei se plateste cu cardul sau cash, ceea ce il poate deruta pe turist.
Obiective turistice din Teheran
Capitala Teheran este impartita in doua, iar partea nordica a Teheranului ofera turistilor o priveliste de vis.
Turnul Azadi, cu elemente arhitectonice din cultura islamica este simbolul Teheranului. La baza lui se afla si Muzeul Azadi.
Daca te pasionaza bijuteriile, Treasury of the National Jewels este locul in care poti admira obiecte din aur si pietre scumpe. Turnul Milad, al patrulea ca marime din lume, Mausoleul lui Ayatollah Khomeini, Muzeul National din Iran, Palatele Golestan si Niavaran, Parcul Jamshidieh de la baza muntelui Kolakchal te vor convinge ca vacanta ta in Teheran nu este o alegere intamplatoare.
Unde mananci in Teheran? Pentru o masa ieftina Delsin Sandwiches, Jordan Blvd, din Golfam St. Kabab este locul perfect pentru un sandvis cu pui, vita sau curcan, asezonat cu legume proaspete si ierburi aromate.
Pentru o friptura in stil iranian la 7 dolari, rezerva un loc la masa celor instariti la restaurantul Dizi Sara, Jordan Blvd.
La restaurantul Khayam de langa statia de metrou cu acelasi nume te poti infrupta cu un kebab veritabil si orez, un ceai aromat si dulciuri.
Parcurile dinTeheran, Marea Caspica si o excursie pe muntele Alborz sunt varianta de relaxare potrivita a traficului aglomerat din Teheran.

Apasa Cere oferta, completeaza formularul si biletele sunt ale tale. De restul ne ocupam noi. Aboneaza-te si la newsletter pentru a fi sigur ca nu ratezi nicio oportunitate la un concediu de vis!
*Zboruri ieftine cu plecari din Bucuresti in limita locurilor disponibile