Bilete avion spre Salzburg

de la255
Zbor cu Austrian Airlines via Viena, dus-intors. Toate taxele incluse.
Valabilitate: pentru plecari dupa 15 noiembrie 2017.
Salzburg este unul dintre cele mai mici landuri din Austria, dar si printre cele mai importante din industria turismului.

Asezare geografica
Din punct de vedere istoric, Salzburg este unul dintre cele mai tinere land-uri din Austria, localizat la rascrucea dintre cele patru puncte cardinale. Este al patrulea oras ca marime din tara si capitala regiunii cu acelasi nume.
Clima este temperat-continentala cu temperaturi medii vara ce ating 23 grade C. Iernile sunt reci si uscate, iar In ianuarie si februarie este posibil sa ninga.
Aeroportul W. A. Mozart din Salzburg este de dimensiuni moderate si se afla amplasat la 3 km sud-vest de oras. Are 2 terminale si va ofera urmatoarele facilitati:
– Un centru modern de prim ajutor in care este intotdeauna prezent un doctor;
– un loc special amenajat pentru persoanele cu dizabilitati, precum si personal care ofera ajutor celor imobilizati in scaunul cu rotile;

– Internet gratuit. Free wave Internet este accesat de pasageri in sala de check-in, in magazine, restaurante, zona de Plecari, la birourile tour operatorilor etc.;
– restaurante, snack-baruri si companii de catering stau la dispozitia pasagerilor, la etajul 1;
-magazine cu orice tip de marfa si duty free-uri la preturi imbatabile;
-agentii de turism;
– tur al aeroportului cu insotitor;
– loc special amenajat pentru copii;
– sala pentru obiectele pierdute si gasite, dar si loc special pentru bagaje.
Parcarea este asigurata de 8 companii internationale la parter.
Un centru de bilete S.A.S. amplasat langa terminalul 1 functioneaza intre 7 am-7pm.
Si la toate acestea se adauga tehnologia de ultima ora si profesionalismul functionarilor din aeroport. Totul este bine pus la punct si gandit in cel mai mic detaliu.
Pentru operatiunea de check-in este recomandat sa ajungeti la aeroport cu cel putin 1.30 h inainte de imbarcare.
Parcare. Daca stationati maxim 24 de ore, atunci mergeti la portile P1 si P2.
Parcarile pe termen lung sunt asigurate de un garaj si de portile P3 si P7.
Toate rutele interne au legatura cu partea vestica a orasului Tyrol si Voralberg.
Mijloace de transport
Taxi-ul isi preia clientii de la statia principala a caii ferate, cat si din fata aeroportului.
Cu autobuzul. Autobuzul nr. 2 face legatura intre gara si aeroport.
Nr. 27 merge spre gara, via Wals/Viehhausen
Nr. 8 ajunge la parc, luand-o prin centrul orasului.
Obiective turistice
Mii de vizitatori viziteaza “Micul Paradis” din Salzburg an de an. Land-ul este la fel de populat atat vara, cat si iarna. Iar stilul baroc din orasul vechi, Altstadt, atrage turisti de pretutindeni. Incepand cu 1997, orasul vechi a fost inclus in patrimoniul cultural UNESCO.
Parcul National Hohen Tauern, Gradinile Schloss Mirabell, Baroque Jewel, Universitatea Mozarteum, Festivalul Salzburg sunt cateva obiective importante. Festivalul, deschis din 1920 pune in scena spectacole variate. Reprezentatiile teatrale sunt principala atractie a festivalului.
Daca vrei sa ai in fata ochilor o priveliste panoramica de ansamblu, urca-te pe Dealul Monchsberg.
Dar un calator mai putin grabit poate sa ia Salzburg-ul la pas sis a se bucure de verdeata conservata cu grija de austrieci.
Cazare
In apropiere de aeroport sunt amplasate hotelurile Airporthotel Salzburg, Hotel Salzburg, Snooze, Star Inn Salzburg Airport sau Gasthof Junior.
Cine doreste se poate caza la o pensiune din oras. Pensiuni recomandate sunt: Strawberry Hostel Salzburg, Yoho International Youth Hostel si Hotel Lilienhof, cu preturi medii incepand de la 19 euro.
Asemeni orasului Oslo din Norvegia si Salzburg iti ofera cateva avantaje daca achizitionezi un Card Pass. Un card valabil 6 zile costa 43 de euro. Vizite gratuite la muzee, discount-uri la servicii gen transport, concerte, spectacole, plimbari cu telefericul si funicularul gratis sunt cateva avantaje aduse de cardul Salzburg

Apasa Cere oferta, completeaza formularul si biletele sunt ale tale. De restul ne ocupam noi. Aboneaza-te si la newsletter pentru a fi sigur ca nu ratezi nicio oportunitate la un concediu de vis!
*Zboruri ieftine cu plecari din Bucuresti in limita locurilor disponibile