Bilete avion spre Porto

de la249
Zbor cu Lufthansa via Frankfurt, dus-intors. Toate taxele incluse.
Valabilitate: pentru plecari dupa 15 noiembrie 2017.
Orasul este unul dintre cele mai vechi centre europene, iar UNESCO l-a inregistrat ca patrimoniu mondial incepand cu 1996.

Asezare geografica
Situat de-a lungul estuarului Raului Douro in nordul Portugaliei, Porto este al doilea oras ca marime din Portugalia, divizat In 15 regiuni.
Orasul este unul dintre cele mai vechi centre europene, iar UNESCO l-a inregistrat ca patrimoniu mondial incepand cu 1996.
Clima oceanica este blanda si suava in Porto. Cu temperaturi pozitive pe durata intregului an, iarna sunt in jur de 14 grade, iar vara 25 de grade ca medie pe sezon.
Aeroport
Porto este servit de Aeroportul Francisco de Sa Carneiro (OPO), amplasat la 15 km N-V de centrul orasului. Mai exact, aeroportul este localizat in Pedras Rubras, Moreira, o parohie civila aflata in apropiere de Municipiul Maia.
Printre companiile deservite de aeroportul OPO, cea mai importanta este Lufthansa. Aeroportul are un singur terminal.

Parcare: 2000 de locuri asigura stationarea masinilor pe termen lung (P3 si P4) sau scurt (P0).
De la/catre aeroport cu masina. Pentru a conduce spre aeroport folositi autostrada IP4 care face legatura intre Vila Real si Braga. A3 leaga Porto de Braga, dar si IC1 de IC24.
Transport
Inchirieri auto: Cateva companii internationale va ofera masina dorita contra cost.
Metroul circula din fata terminalului si functioneaza intre orele 06.00-01.30. Calatoria pana in centrul orasului dureaza in jur de 30 de minute.
Autobuzul este o alta alternativa pentru a ajunge in centru.
Aeroportul ofera urmatoarele facilitati:
Un birou de informatii este amplasat in zona publica si ofera informatii legate de zboruri sau facilitati existente in aeroport.
O banca, internet wireless, posta, casa de schimb valutar, ATM-uri, cafenele si baruri, un restaurant cu autoservire si grill house se numara printre serviciile existente. De asemenea in aeroport sunt amplasate cateva magazine cu duty-free. In magazine puteti cumpara vin, imbracaminte, electronice, carti, cadouri.
Persoanele cu dizabilitati au spatii special amenajate.
Bagaje: de la un pupitru pentru obiecte pierdute si gasite, un functionar ofera informatii persoanelor interesate.
Cazare
Hotelul Tryp Porto Expo, Pedras Rubras, Amadeos, Beta, si hotel Star Inn.
Puncte de atratie turistica
• Catedrala Oporto este cel mai vechi monument din Porto care a rezistat in timp. Alte monumente cu o vechime similara sunt: Biserica romanica Cedofeita, Biserica Gotica Sfantul Francisc si cateva case din secolul XV.
• Stilul baroc este bine reprezentat de peretii interiori din Biserica Sf. Francisc si Sfanta Clara, din Biserica Miresicorida (a milei) si din cea a Clericilor.
• Palatul Episcopal prezinta la randu-I elemente in stil baroc.
Secolele 19 si 20 si-au lasat amprenta asupra monumentelor din Porto prin intermediul a doua curente: neoclasic si romantic. Elementele acestor stiluri se regasesc in Palacio da Bolsa (Palatul bursei de valori), in Spitalul Sf. Anton, cladirile din Piata Libertade sau Avenida Dos Aliados.
• Chiar si faianta care impodobeste Gara Sao Bento prezinta interes pentru turisti. Dar probabil cel mai mult impresioneaza Gradinile Palatului de Cristal si vizita cu insotitor de la Palacio da Bolsa.
Pentru ca trei poduri importante traverseaza orasul si altele sunt in constructie, Porto mai este supranumit oras al podurilor, invincibilul sau orasul din nord.
Din pacate pentru portughezii rezidenti in Porto, aici sunt multe case vechi, aflate in pericol de colaps. Totusi Porto se afla pe locul 3 in tara in ceea ce priveste nivelul de trai.
Populatia a scazut cu 100000 de persoane in ultimii 20 de ani, dar in crestere este numarul de rezidenti permanenti de la periferia orasului.

Apasa Cere oferta, completeaza formularul si biletele sunt ale tale. De restul ne ocupam noi. Aboneaza-te si la newsletter pentru a fi sigur ca nu ratezi nicio oportunitate la un concediu de vis!
*Zboruri ieftine cu plecari din Bucuresti in limita locurilor disponibile