Bilete avion spre Oslo

de la169
Zbor cu Austrian Airlines via Viena, dus-intors. Toate taxele incluse.
Valabilitate: pentru plecari dupa 15 noiembrie 2017.
Oslo este municipiu, capitala, dar si cel mai mare oras din Norvegia.

Asezare geografica
Intre Fiordul Oslo si dealurile inverzite Oslomarka se intinde mandra capitala a Norvegiei: Oslo.
Clima umeda este de tip continental. Datorita latitudinii nordice a orasului, lumina zilei variaza foarte mult de la 6 pana la 18 ore.
Chiar daca Oslo este situat in nord, totusi verile sunt blande si placute, cu temperaturi medii de 20-22 grade.
Caderile de zapada sunt posibile oricand intre noiembrie si aprilie.
Aeroport
Principalul aeroport care serveste Oslo se numeste Gardemoen. Este situat in Ullensaker, la 47 km distanta de centrul orasului.
Este principala poarta de acces international din Norvegia si al saselea aeroport intern din Europa.
Gardemoen este un hub pentru linia aeriana scandinava, Norwegian Air Shuttle si Wideroe.

Oslo mai este deservit de 2 aeroporturi secundare utilizate de cativa operatori low cost.
Aeroportul Gardemoen (OSL) are un singur terminal.
Facilitati: Un birou de informatii gasiti in zona Sosiri.
Banca Nordea are oficii in zona Plecari/Sosiri. Prin intermediul ei puteti sa schimbati valuta sau sa folositi bancomatul prezent in aeroport.
Fax, Xerox, sala de conferinte, magazine duty free si alt tip de magazine gasiti la discretie in aeroport.
Restaurante, cafenele, baruri si fast-food va stau la dispozitie cat timp asteptati imbarcarea.
Birou pentru lasat bagajele, cat si pentru obiecte pierdute gasiti in zona garii. De asemenea persoanele cu dizabilitati se bucura de spatii special amenajate.
Cazare
cei care doresc un loc de cazare apropiat de aeroport pot alege Hotelul Radisson Airport, amplasat langa terminal. Quality Hotel Gardemoen sau Clarion sunt si ele apropiate de aeroport, iar de aici un autocar preia calatorii din jumatate in jumatate de ora spre aeroport si oras.
De la/inspre aeroport. De la aeroport porneste autostrada A174 cu patru benzi. Aceasta se intersecteaza cu E6 la Jessheim. Exista indicatoare pe care scrie numele aeroportului Gardemoen.
Loc parcare auto: exista o parcare in aer liber, una etajata cu acces direct la terminal, alta pentru stationari prelungite in aer liber cu 5 zone.
Aici este amplasat si autobuzul gratuit care face legatura cu terminalul.
Taxi preia calatorii din afara terminalului, iar in fata punctului Sosiri exista un birou de informatii.
De la aeroport se poate calatori cu autobuzul. Acesta circula pe ruta aeroport-centru-Hotel Radisson Scandinavia.
Oslo Bus Terminal serveste calatorii sositi pe timpul noptii la aeroport. Daca doriti sa ajungeti pe o ruta regionala, mergeti la statia de autobuz din sudul garii.
Autocarul merge intre aeroport-Oslo-Baerum-Fredrikstad-Skien si Gjavik.
Trenul circula din 10 in 10 minute si merge la statia Oslo Central si la alte statii de metrou. Trenul express al aeroportului functioneaza de-a lungul liniei Gardermoen in mare viteza. Linia Drammen opereaza in tunelul subteran din Oslo.
Statia Oslo Center functioneaza ca hub central si ofera servicii de tren pentru orasele sudice din tara, dar si pentru Stockholm sau Goteborg din Suedia.
Multe dintre autostrazile care trec prin centru si alte zone ale orasului sunt subterane. Cele mai importante autostrazi care strabat capitala Norvegiei sunt rutele europene E6 si E18.
Exista si trei centuri: 2 sunt strazi si una este autostrada ultraperiferica Ring 3.
Sistemul de transport public este gestionat de Ruter si este cel mai scump din lume.
6 linii de metrou, 6 de tramvai si 8 linii de cale ferata asigura transportul calatorilor norvegieni si straini.
Tramvaiul parcurge orasul incepand din centru, pe cand metroul subteran merge din centru pana spre cele mai indepartate suburbii din oras.
Exista si feribotul, ca mijloc de transport pe apa. Unele dintre orasele si insulele vecine Municipiului Nesodden sunt conectate la feribot. Cursele zilnice efectuate cu feribotul ajung pana in Danemarca si Germania.
Obiective turistice. Oslo este un centru cultural pentru ca aici puteti vizita nu mai putin de 50 muzee si galerii de arta.
Printre atractiile de top se numara Castelul Akershus, Muzeul de istorie naturala, Cladirea nationala de opera si balet, Muzeul de schi Holmenkollen, Muzeul Fram, Galeria Nationala, • Muzeul Viking Ship sau parcul de sculptura Vigeland.
Iar daca iti validezi cardul Oslo Pass te vei bucura gratis de majoritatea atractiilor din zona.
Ce avantaje iti ofera Oslo Pass?
Gratuitate pentru toate liniile de transport in comun, intrare la muzee gratis, parcare gratuita si discount pentru inchirierea unei masini, inchirierea patinelor sau accesul in Parcul de distractii.
Oslo Pass se poate valida pentru 24, 48 sau 72 de ore. Asa ca profita de avantajul acestei cartele!
Ca sa ai acces la Oslo Pass, vino cu voucher-ul la oricare birou de informatii turistice din Oslo si vei primi trecerea pentru Oslo impreuna cu o brosura. Oslo Pass se poate rezerva online, insa voucher-ul nu este valabil pana nu va prezentati la un birou de informare turstica pentru a va ridica Oslo Pass-ul, adica accesul liber si aproape gratuit spre capitala Norvegiei!

Apasa Cere oferta, completeaza formularul si biletele sunt ale tale. De restul ne ocupam noi. Aboneaza-te si la newsletter pentru a fi sigur ca nu ratezi nicio oportunitate la un concediu de vis!
*Zboruri ieftine cu plecari din Bucuresti in limita locurilor disponibile