Bilete avion spre Minsk

de la309
Zbor cu LOT via Varsovia, dus-intors. Toate taxele incluse.
Valabilitate: pentru plecari dupa 15 noiembrie 2017.
Situat pe versantul sud-est al Dealurilor Minsk, orasul-capitala s-a fondat initial pe dealuri.

Asezare geografica
Situat pe versantul sud-est al Dealurilor Minsk, orasul-capitala s-a fondat initial pe dealuri.
Minsk se situeaza in zona padurilor tipice Belarusului.
Climatul este continental umed, datorita curentilor umezi veniti din Oceanul Atlantic. Temperatura medie a lunii iulie este de aproape 18 grade, in timp ce iarna ajunge pana la -6 grade. De regula vremea este schimbatoare. Pe parcursul anului vantul rece venit dinspre Atlantic aduce aer rece si umed.
Aeroportul
Aeroportul International Minsk este situat la 42 km (26 mile) la est de oraş. A fost deschis în 1982, iar terminalul de pasageri curent fiinteaza din 1987. Este un aeroport international cu zboruri spre Austria, Cipru, Franta, Germania, Irlanda, Israel, Italia, Iran, Letonia, Polonia, Rusia, Turcia, Marea Britanie ş.a. tari.

Aeroport Minsk-1
Clădirea principală a fost deschisa in 1933, la câţiva kilometri sud de centrul istoric. În 1955 a devenit un aeroport internaţional şi în 1970 a servit peste 1 milion de pasageri pe an.
Din 1982 a servit în principal rutele interne din Belarus şi a rutele de scurt-curier la Moscova, Kiev şi Kaliningrad. Minsk-1 a trebuia să fie închis în 2008 din cauza poluării fonice în zonele rezidenţiale din jur, dar totusi functioneaza si in prezent.
Facilitati: Aeroportul cu un singur terminal are 24 ghisee de imbarcare, 6 poduri aeriene, 6 porti, o banca, un oficiu postal, 4 zone de recuperare bagaje, baruri, cafenele, saloane VIP, magazine duty-free, camera de prim ajutor si un birou consular pentru cei care au nevoie urgent de viza.
Inchirieri masini: La terminalul Sosiri se pot inchiria masini de la cateva companii internationale rent-car.
Calatoria cu autobuzul intre aeroport si Gara centrala Minsk costa un euro.
Cursa cu taxiul costa 20 de euro. Taxi este disponibil non-stop la terminalul Sosiri.
Transport local
Minsk are un sistem extensiv de transport public.
Linia de tramvai 8, alaturi de 70 de linii de troleibuz si 100 linii de autobuz deservesc capitala Belarusului.
Tramvaiul-cal a fost introdus in Minsk din 1892, urmand ca in 1929 sa fie introdus tramvaiul electric.
Toate mijloacele de transport public sunt operate de Minsktrans.
Metrou: orasul Minsk ese singurul din Belarus deservit de linia de metrou Minsl Metro. Metroul functioneaza din 1984 si 2 linii de metrou circula prin oras. Acestea sunt Moskovkaya si Avtozavodskaya.
Transportul din Minsk a fosr renovat, asa incat toate statiile de metrou sunt prevazute cu ascensor.
Obiective turistice
• Muzee importante: Muzeul Marele Razboi Patriotic; Muzeul National de arta din Belarus, Muzeul National de Istorie si cultura, Muzeul de etnografie si folclor, Muzeul de literatura Yanka Kupala etc.
• Zone de recreatie: PArcul Chelyuskinites, Parcul Gorky, Parcul Forest, Parcul Yanka Kupala, Children’s Railroad.
• Pentru amatorii distractiilor nocturne, in Minsk sunt deschise peste 30 de cluburi de noapte deschise intre 23 si 5 dimineata.
• Viata din Minsk este completata de cateva biserici ortodoxe si romano-catolice, cat si de teatru, centre de educatie si sport.
Deoarece distanta rutiera intre Bucuresti si Minsk este putin peste 1000 km, cei care au rabdare si timp, pot vizita capitala Belarusului atat cu avionul, cat si cu masina.

Apasa Cere oferta, completeaza formularul si biletele sunt ale tale. De restul ne ocupam noi. Aboneaza-te si la newsletter pentru a fi sigur ca nu ratezi nicio oportunitate la un concediu de vis!
*Zboruri ieftine cu plecari din Bucuresti in limita locurilor disponibile