Bilete avion spre Marsilia

de la155
Zbor cu Air France via Paris, dus-intors. Toate taxele incluse.
Valabilitate: pentru plecari dupa 15 noiembrie 2017.
Marseille, cunoscuta in antichitate sub numele de Massilia este al doilea oras ca marime din Franta, dupa Paris.

Marseille, cunoscuta in antichitate sub numele de Massilia este al doilea oras ca marime din Franta, dupa Paris.
Asezare geografica
Orasul Marsillia (cu semnificatia de jertfa in greaca veche) este amplasat in partea de sud-est a Frantei. Este cel mai mare oras port de pe coasta Mediteranei. Capitala a regiunii Provence-Alpes-Cote d’Azur, ocupa locul trei in Franta dupa Paris si Lyon.
Clima este mediteraneana cu ierni blande si ploioase si cu veri calduroase, uneori aride.
Aeroport
Orasul este deservit de un aeroport internaţional, Marseille Provence Airport (MRS), situat in Marignane la 27 km nord-vest de Marsilia. Aeroportul are doua terminale. Terminalul principal serveste drept baza pentru sosirile locuitorilor francezi si pentru plecarile internationale. Terminalul mai nou, MP2, este folosit pentru zboruri low-cost pentru Europa si Africa in special.
Facilitati aeroport: birou informatii, magazine, duty-free-uri, cafenele si restaurante.

Un loc de parcare cu 9000 de locuri este disponibil pe termen scurt, mediu si lung.
Cazare: Ibis, Campanille si Kyrias sunt aproape de aeroport.
Transport public
De la/inspre Marsilia: O retea extinsa de autostrazi conectează Marsilia la nord si vest prin A7, Aix-en-Provence la nord (A51), Toulon (A50) si Riviera franceza (A8), la est.
Cu trenul. Gare de Marseille Saint-Charles este statia principala de tren pentru Marsilia. De aici se ajunge direct la Aix-en-Provence, BRIANCON, Toulon, Avignon, Nisa, Montpellier, Toulouse, Bordeaux, Nantes etc. Gare Saint-Charles este una dintre principalele statii de terminale pentru TGV, in sudul Franţei. Drumul Marseille-Paris de 750 km este parcurs cu trenul in 3 ore.
Cu metroul: Exista doua linii principale de metrou care in timp au fost prelungite cu ale linii secundare. Linia 1 (albastru), functioneaza intre Castellane si La Rose si Linia 2 (rosu), intre Sainte-Marguerite-Dromel Bougainville. Sistemul de metrou functioneaza pe un sistem de turnichet, cu bilete cumparate de la cabinele din apropiere. Ambele linii de metrou se intersectează la Gare Saint-Charles si Castellane.

Autobuzul parcurge distanta dintre aeroport si oras in 30 minute. Exista si autobuze care merg pe distante mari pana in Bouches-du-Rhône, Aix-en-Provence, Cassis, La Ciotat si Aubagne.
O ruta de tramvai functioneaza din iulie 2007 in partea estica, strabatand distanta dintre port si St. Barnabe.
In Marsilia, ca si in alte orase din Franta exista un sistem de inchiriere a bicicletelor poreclit “Le Vélo”. Acest serviciu este gratuit pentru plimbari de maxim 30 minute si a fost pus in aplicare de catre Consiliul Local.
Cu feribotul
In Marsilia sistemul de feribot incepe la Gare Maritime si ajunge in Corsica, Sardinia, Algeria si Tunisia. Un serviciu de feribot gratuit opereaza între cele doua chei opuse ale portul vechi.
Atractii turistice
Marseille este un important centru regional pentru cultura. Aici turistii se pot bucura de opera, muzica hip-hop, muzee istorice si maritime, monumente religioase (Statuia Mariei cu pruncul Iisus, Manastirea Sfantului Victor), cinci galerii de arta, cinematografe, cluburi, baruri si restaurante.
Marseille are un numar mare de teatre, precum sunt Criée, Le Gymnase si Toursky Théâtre, dar Portul Vechi este chiar inima acestui oras vibant, potrivit ca destinatie turistica pentru toate varstele.

Apasa Cere oferta, completeaza formularul si biletele sunt ale tale. De restul ne ocupam noi. Aboneaza-te si la newsletter pentru a fi sigur ca nu ratezi nicio oportunitate la un concediu de vis!
*Zboruri ieftine cu plecari din Bucuresti in limita locurilor disponibile