Bilete avion spre Hong Kong

de la619
Zbor cu Air France via Paris, dus-intors. Toate taxele incluse.
Valabilitate: pentru plecari dupa 15 noiembrie 2017.
Hong Kong este una din cele doua regiuni administrative speciale (SAR), din Republica Populara Chineza (RPC), cealalta fiind Macau.

Un oras-stat situat pe coasta de sud a Chinei la 60 km est de Macau si inchis de Pearl River Delta si Marea Chinei de Sud, Hong Kong este cunoscut pentru orizontul sau expansiv, dar si pentru portul sau natural. Cu o suprafata de 1.104 km2 si o populatie de peste sapte milioane de locuitori, Hong Kong este una dintre zonele cele mai dens populate din lume.

Clima – Aflat la sud de Tropicul Cancerului, Hong Kong are o clima subtropicala umeda, favorabila taifunurilor si inundatiilor. Vara este cald si umed, cu dusuri ocazionale si furtuni. Iernile sunt usoare, dar vantul puternic care vine de la nord raceste atmosfera. Cele mai temperate anotimpuri sunt primavara si toamna, cand este cald si uscat.

Aeroportul International Hong Kong (HKG) declarat in mai multe studii cel mai bun aeroport din lume, este poarta de acces aerian si centru logistic in Asia si una din cele mai aglomerate aeroporturi din lume. Peste 85 de companii aeriene opereaza in acest aeroport cu doua terminale care este principalul hub pentru Cathay Pacific, Dragonair, Aer Hong Kong, Hong Kong Airlines, şi Hong Kong Express.

Aeroportul se afla la 15 km distanta de oras, pe insula Chek Lap Kok.
Facilitati aeroport: Printre facilitatile aeroportului se numara: birou de informatii, loc pentru mancare si bauturi, magazine, birou bagaje de mana, acces gratuit internet, loc de joaca pentru copii si zona pentru schimbat bebelusi.
Mai multe informatii legate de zboruri obtineti pe site-ul oficial al aeroportului.

Transport urban
Hong Kong are o retea de transport urban foarte dezvoltata. Plata calatoriei se face cu ajutorul cardului de calatorie Octopus, acceptat pe caile ferate, autobuz, feribot etc.
Principala companie de cale ferata a orasului KCRC a fuzionat cu operatorul de tranzit urban (MTR) in 2007. Sisemul MTR numara 152 de statii si serveste peste 3 milioane de oameni zilnic.

Tramvaiele din Hong Kong acopera traficul urban din nord a Insulei Hong Kong. Cinci companii private de autobuz ofera servicii in sistem franciza pe intreg teritoriul si functioneaza pe 700 de rute, cea mai mare fiind Bus Kowloon care opereaza pe 402 rute. Autobuzele supraetajate, introduse in Hong Kong inca din 1949 sunt si ele larg utilizate.
Iar serivicul de feriboturi Ferry Star fondat in 1888 opereaza patru linii din Victoria Harbour, oferind turistilor un orizont pitoresc al orasului.

Alte servicii de transport cu feribotul sunt furnizate de catre operatorii care deservesc insulele periferice, din orasul Macau, precum si orase din China continentala.
Bicicleta ramane principalul mijloc de transport pentru Hong Kong si China in general.

Obiective turistice
Hong Kong este gazda a numeroase temple, parcuri si gradini, muzee si expozitii de arta.
Dintre acestea va recomandam Templele Tin Hau, Fook Tak Tse, Shing Wong si Shea Tam care formeaza un complex construit in anii 1870.
Centrul Cultural Tsim Sha Tsui a carui constructie a inceput in 1980 este format din Muzeul Spatial si Planetariu, Muzeul de Arta si departamentul cultural al administratiei municipale.
Gradinile Hong Kong, Varful Victoria (cel mai inalt varf de pe Insula Hong Kong), Muzeul Ceaiului, Cartierul Wan Chai, Centrul Celor 10000 de Budhha si Centrul de Arta Hong Kong reprezinta alte altractii de top de pe harta orasului Hong Kong.

Apasa Cere oferta, completeaza formularul si biletele sunt ale tale. De restul ne ocupam noi. Aboneaza-te si la newsletter pentru a fi sigur ca nu ratezi nicio oportunitate la un concediu de vis!
*Zboruri ieftine cu plecari din Bucuresti in limita locurilor disponibile