Bilete avion spre Belgrad

de la155
Zbor direct cu Tarom, dus-intors. Toate taxele incluse.
Valabilitate: pentru plecari dupa 15 noiembrie 2017.
Locuit candva de traci, primii stramosi ai tarii noastre, Belgradul este locul natal din care porneste cultura preistorica a Europei.

Asezare geografica
Orasul-capitala al Serbiei, Belgrad se afla la confluenta dintre Raul Sava si Dunare, dar si intre Campia Panonica si Balcani.
Clima
In Belgrad timpul jongleaza intre clima oceanica, continental-umeda, dar si subtropical-umeda, in functie de zona. Totusi capitala Serbiei are 4 anotimpuri distincte. Doar 31 de zile din an temperatura depaseste 30 de grade. In ianuarie mercurul termometrului se situeaza in jur de o grade, pentru ca in iulie temperatura medie sa atinga 12 grade C.
Aeroport
Belgrade Nikola Tesla Airport (BEG) este cel mai aglomerat aeroport din Serbia. Se mai numeste Surcin dupa o suburbie din Belgrad si se afla in Municipiul cu acelasi nume.

Aeroportul si-a luat numele de la Nikola Tesla si este amplasat la 12,5 km vest de orasul Belgrad.
Companii aeriene cunoscute: Tarom, Lufthansa, Air France, Wizz Air, Turkish Ailines s.a. Aeroportul deserveste atat companii aeriene low cost, gen Wizz Air si Aviogenex, cat si chartere sau curse VIP.
Aeroportul are 2 terminale si incepand cu anul curent intentioneaza sa se extinda.
Rent-a-car este asigurat de firme precum Europcar, Hertz, Avis si Autorent.
Transport public
Autobuzul circula din 30 in 30 de minute, efectuand curse intre aeroport si statia Zeletini. Achizitionati de la casa de bilete calatoria pentru ca e mai ieftin: 65 RSD fata de 100 RSD cat costa in autobuz.
Calatoria intre aeroport si Belgrad dureaza intre 30 si 40 de minute.
Taxi: tariful difera in functie de firma la care apelati, de distanta, de ziua si ora din saptamana pentru care apelati la acest serviciu. Taxarea se face la km si variaza intre 49 RSD si 98 RSD.km.
Parcare taxi: pe termen scurt si pe termen lung.
Hoteluri: Inn Hotel, Continental Hotel, Aleksandar Palas Rex, Royal, Excelsior, Best Western, Hyatt Regency etc.
Obiective turistice
• Muzee: Muzeul National, Muzeul de etnografie, Muzeul Nikola Tesla, Muzeul de arta contemporana, Muzeul Militar s.a.
• Monumente arhitectonice: Biserica Catedralei, Vechiul Palat, Templul Sf. Sava.
• Parcul Kalemegdan reprezinta constructia arhitectonica cea mai veche.
• Centrul orasului – Zemun – se distinge printr-o arhitectura specifica Europei Centrale.
• Ada Ciganlija este o insula mai veche de pe raul Sava. Este cel mai mare compex sportiv si de recreatie. In preajma sa exista un lac artificial, cuprinde plaje si multe terenuri de sport. Este principala zona turistica a Belgradului.
• In Belgrad se desfasoara an de an cateva evenimente culturale de marca: FEST sau festivalul de film, Festivalul de Muzica, Festivalul de teatru, de carte etc.
• Belgrad abunda in institutii culturale straine.
• Viata de noapte vibranta, atmosfera din cluburile deschise pana in zori, bautura ieftina din baruri sunt alte cateva lucruri care aduce in Belgrad turisti.
Potrivit cotidianului britanic “The Times” cea mai buna viata de noapte din Europa este la Belgrad. Iar “Lonely planet” plasa acum 2 ani Belgradul in topul celor mai distractive orase din lume.
Asa sa fie oare? Mergeti la Belgrad sa o sa va convingeti singuri!

Apasa Cere oferta, completeaza formularul si biletele sunt ale tale. De restul ne ocupam noi. Aboneaza-te si la newsletter pentru a fi sigur ca nu ratezi nicio oportunitate la un concediu de vis!
*Zboruri ieftine cu plecari din Bucuresti in limita locurilor disponibile