Bilete avion spre Amman

de la375
Zbor cu Turkish Airlines via Istanbul, dus-intors. Toate taxele incluse.
Valabilitate: pentru plecari dupa 15 noiembrie 2017.
Amman este capitala Regatului Hasemit, este printre cele mai vechi localitati din lume, datand din perioada neolitica (1050 i. H.).

Amman este capitala Regatului Hasemit al Iordaniei si se situeaza in partea nord-vestica a tarii. Ridicat pe 7 dealuri in antichitate, Amman este asezat astazi pe 20 de coline, ceea ce face uneori mersul mai greoi prin oras. Dar nici o grija, taxiurile vor fi intotdeauna prin apropiere ca sa nu va rataciti. Amman este mai modern decat multi si-ar inchipui si reprezinta un centru cultural, comercial si politic. Iar din 5 milioane de locuitori cat numara Iordania, aproape jumatate locuiesc aici.
In aeroport
Aeroportul international Queen Alia este denumit astfel in cinstea celei de a treia sotii a regelui Hussein. Se afla amplasat la o distanta de 32 km sud de Amman.
Aeroportul este relativ nou, construit in 1983. Are trei terminale, doua pentru pasageri si unul pentru marfa. In fiecare terminal exista cate un lounge atat pentru pasagerii vip, cat si pentru calatorii de la clasa business.
In aeroport gasiti absolut orice: cafenele, magazine duty-free, restaurante, case de schimb, puncte de prim ajutor, precum si o parcare enorma.
Mijloace de transport in comun
O linie de cale ferata nou construita leaga aeroportul de Ragadan, Mahatta si Zarqa. Taxiurile si autobuzul servesc aeroportul 24/7. Majoritatea prefera taxiurile galbene cu metri, pentru ca sunt rezonabile ca pret. Mai exista serviciul de taxiuri albe, dar acestea au rute prestabilite, taxa fixa si oprirea se face la cererea clientilor.
Calea ferata Hijaj a fost infiintata in secolul 20 pentru pelerini in special. Astfel acestia puteau ajunge mai usor la Mecca si Medina, dar acum turistii sunt cei care se folosesc de ea.
Pentru cazare puteti trage la hotelul Amaken Plaza, situat chiar in centrul capitalei.
Clima este semiarida, cu doua anotimpuri predominante: vara si iarna. Verile calduroase si secetoase tin de la sfarsitul lui mai si pana in octombrie. Temperaturile de regula se incadreaza intre 25 si 33 de grade in acest sezon. Iernile friguroase incep din noiembrie si continua pana in aprilie. Primavara si toamna sunt blande, dar aproape inexistente ca anotimp. Vremea este schimbatoare si cateodata partea vestica a capitalei este acoperita masiv de zapada, datorita altitudinii.
Obiective turistice
Din punct de vedere turistic, Amman ofera atatea puncte de atractie, incat nu stii cu ce sa incepi. Are bulevarde noi, cladiri imense, cafenele, restaurante, bazaruri si moschei luminate feeric, banci si case de moda incat nu iti vine sa crezi ca te afli pe pamant oriental. E prea cosmopolit pentru lumea araba cunoscuta in telenovelele gen “Clona”. Poate portul traditional ne readuce cu picioarele pe pamant. Si partea veche a orasului, cum este districtul Jabaal.
Aici gasiti cladiri vechi de sute de ani, moschei, bazaruri unde comerciantii nu stiu cu ce sa va imbie. In timp ce ei etaleaza matasuri, vase din alama batute manual sau bijuterii, clientii isi pot soarbe linistiti ceaiul stand confortabil pe un fotoliu.

Totul se negociaza: de la covoare pana la cosmeticele obtinute din namol de la Marea Moarta.
Acest oras al contrastelor adaposteste 14 universitati, crestini si musulmani care traiesc impreuna in pace si armonie. Ospitalitatea, nivelul inalt de educatie al gazdelor si arta culinara inedita sunt alte motive care te imbie sa vizitezi macar o data in viata Iordania.

Apasa Cere oferta, completeaza formularul si biletele sunt ale tale. De restul ne ocupam noi. Aboneaza-te si la newsletter pentru a fi sigur ca nu ratezi nicio oportunitate la un concediu de vis!
*Zboruri ieftine cu plecari din Bucuresti in limita locurilor disponibile