In vizita la Salzburg

SalzburgOrasul natal al marelui Wolfgang Amadeus Mozart, Salzburg, situat in Vestul Austriei este al 4-lea oras ca marime din Tara.

Salzburg este un oras atragator din multe puncte de vedere, dar in principal datorita obiectivelor turistice destul de numeroase.

Palatul HellbrunnSursa: happytobehomeless.com
Una din cele mai populare atractii turistice ale orasului este reprezentata de Palatul Hellbrunn (Schloss Hellbrunn), ideal pentru vizita alaturi de familie, dar nu numai.

Hellbrunn este o vila cu arhitectura baroca, de dimensiunile si aspectul unui palat. Acesta a fost construit in perioada anilor 1613–1619 iar aici, vizitatorii au parte de diverse surprize cum ar fi: jocul fantanilor ce stropesc cu apa cand nu te astepti, sali fastuoase de bal, parc si gradini superbe si alte detalii care inevitabil atrag atentia.

Palatul MirabellSursa: travelpod.com
Tot la capitolul „palate” se incadreaza si Palatul Mirabell, a carui constructie a inceput initial in anul 1606, iar in 1710 a fost refacut in stilul baroc.

Palatul a fost construit la cererea printului-arhiepiscop Wolf Dietrich Raitenau pentru amanta sa, salome Alt. Aici, imn afara de cladirea in sine, se afla si gradini incantatoare, cu statui mitologice ale lui Eneas, Hercule, Paris si Pluto.

Cimitirul Sf. PetruSursa: 360vrs.com
O atractie ceva mai sumbra dar cat se poate de populara printre turisti este reprezentata de Cimitirul Sf. Petru sau Petersfriedhof, cel mai vechi cimitir austriac din oras.

In rocile muntelui Festungsberg sunt sspate catacombe, aici fiind inmormantate multe personalitati, printre care si sora compozitorului Mozart.

Domul din SalzburgSursa: holidaycheck.com
La Domul din Salzburg veti descoperi o impunatoare constructie a stilului baroc, structura actuala datand din secolul XVII. Aceasta catedrala a Arhiepiscopiei de Salzburg este si locul in care Mozart a fost botezat.

ResidenzgalerieSursa: tripadvisor.com
Bucurati-va privirea cu cateva opere absolut superbe la Galeria de Arta Residenzgalerie, cu picturi ce dateaza din secolele 16 si pana in 19, printre care se regasesc si opere ale faimosilor artisti: Rembrandt, Carel Fabritius, Carlo Saraceni si Hieronymus Francken II.

Teatrul de marioneteSursa: reisefeder.de
Teatrul de marionete va va oferi momente de relaxare si buna dispozitie cu unul din spectacolele puse in scena pentru copii sau pentru adulti. Infiintat in anul 1913, teatrul are cea mai veche continuitate din lume din acest domeniu.

Palatul AnifSursa: pinimg.com
Construit langa un lac artificial , Palatul Anif ofera o imagine de basm atat datorita amplasarii, cat si constructiei in sine, mare, impunatoare. Acest superb palat a fost folosit si in filmari pentru diverse pelicule.

Pe langa cele mentionate mai sus, in Salzburg mai puteti vizita si Castelul Hohensalzburg, Gradina Zoologica, Muzeul Salzburg, Hangar-7, Castelul Leopoldskron, Palatul Salzburg Residenz sau Palatul Klessheim.

Sursa poza principala: soundofsalzburg.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>