Faimosul simbol al Dresdei

Palatul ZwingerPalatul Zwinger din partea de Est a Germaniei, mai exact din orasul Dresda (Dresden) construit in stilul baroc este mai exact un complex imens de pavilioane, galerii si gradini, atent proiectate si construite de catre arhitectul Matthäus Daniel Pöppelmann. Palatul a servit in trecut drept orangerie, galerie de expozitii si arena festivalurilor Curtii din Dresda.

Aceasta locatie a fost parte din fortareata orasului, zidul exterior fiind inca conservat.

Initial, Palatul Zwinger a avut doar 3 aripi, cand curtea interioara era deschisa spre raul Elba. Dupa finalizarea constructiei Casei Operei Semper in 1841, Gottfried Semper a inchis curtea prin adaugarea unei galerii in stilul renascentist.

Aceasta galerie a carei constructii a inceput in anul 1847 este astazi cunoscuta sub numele de Semperbau sau Galeria de Picturi ce adaposteste Galeria Marilor Maestri, mai exact – un muzeu cu lucrari de top al artistilor celebri precum Van Dyck, Vermeer, Rubens, Titian si Raphael.
SemperbauSursa: blindbild.com

Aceasta aripa detine inca un muzeu, al armurilor, cunoscut dupa numele de Muzeul de Istorie cu o mare colectie de armament din secolele 15-18 si alte multe arme si echipamente ale conducatorilor saxoni.
Muzeul de IstorieSursa: skd.museum

Complexul a fost construit in perioada anilor 1710 – 1732 si este format in prezent din 6 pavilioane conectate de galerii de mari dimensiuni, cele mai notabile pavilioane fiind:

Rampart Pavillon, bogat in sculpturi, uneste curtea centrala de partea de nord-est, avand in partea de sus o statuie a lui Hercule, creatie a sculptorului Balthasar Permoser.
Rampart PavillonSursa: aviewoncities.com

Glockenspiel Pavillon, fiind in simetrie cu Rampart, se afla la capatul celalalt al curtii. Acesta s-a numit initial Stadtpavillon, insa i s-a schimbat denumirea dupa ce a fost instalat carilonul.
Glockenspiel PavillonSursa: wxyz.de

Poarta Coroanei este probabil cea mai cunoscuta „trasatura” a palatului, construita de asemenea in stilul baroc, situata in partea de sud-est a Zwinger-ului.
Poarta CoroaneiSursa: journeyaroundtheglobe.wordpress.com

Poarta are in partea de sus o coroana imensa decorata cu motive aurite, iar statuile din poarta reprezinta cele patru anotimpuri.
statuile din poarta

Langa pavilionul Rampart se afla Nymphenbad, o curte inchisa ce adaposteste o fantana baroca cu numeroase statui ce reprezinta nimfe si tritoni.

Palatul adaposteste si alte muzee ce merita vizitate:
Colectia de Portelanuri (Porzellansammlung)
Colectia de PortelanuriSursa: asemus.museum

Salonul de Matematica si Fizica a Statului (Mathematisch-Physikalischer Salon)
Salonul de Matematica si Fizica a StatuluiSursa: skd.museum

Pivnita Verde (Grünes Gewölbe)
Pivnita VerdeSursa: skd.museum

Fiind un obiectiv ce merita cu siguranta atentia turistilor, acesta are in plus avantajul de a se afla intr-un oras inconjurat de alte mari orase ale Europei cum ar fi: Berlin la nord, Hanovra la nord-vest, Frankfurt la sud-vest si Praga la sud.

Sursa poza principala: thousandwonders.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *