Ce vizitam in Washington? (II)

Monumentul lui WashingtonDaca in prima parte a articolului am descoperit atractii turistice cum ar fi Casa Alba, Cladirea Capitoliului sau Zidul Memorial, in cele ce urmeaza vom continua lista cu alte zone de interes din Washington.

Una dintre acestea este monumentul construit intre anii 1915 – 1922 in memoria celui de al 16-lea presedinte al Statelor Unite, mai exact, Monumetul lui Lincoln. Cladirea este prevazuta cu 36 de coloane ce simbolizeaza cele 36 de state ale SUA care erau pe vremea mandatului lui Lincoln. Faimoasa statuie mareata a presedintelui are o inaltime de 5,8 metri.
Monumetul lui LincolnSursa: fotodujour.com

Construit in memoria lui George Washington, primul presedinte al Statelor Unite, Monumentul lui Washington este un obelisc construit din granit, marmura si gnais cu inaltimea de 169,294 metri.

Desi constructia sa a inceput in anul 1848, a fost finalizata abia in anul 1888 cand a devenit cea mai inalta structura din lume surclasand Catedrala din Koln si pierzand acest titlu dupa construirea Turnului Eiffel din Paris.
Monumentul lui WashingtonSursa: theenchantedmanor.com

Libraria Folger Shakespeare deschisa in anul 1932, detine cea mai mare colectie din lume a lucrarilor lui William Shakespeare, fiind totodata si un depozit important pentru materiale rare ce apartin anilor 1500–1750.
Libraria Folger ShakespeareSursa: folger.edu

Insula de 358,000 m2 ce reprezinta memorialul national Theodore Roosevelt cuprinde un parc national, cu statuia celui de al 26-lea presedinte al Statelor Unite. Nu sunt permise masinile sau bicicletele, accesul fiind facut pe un pod.
Theodore RooseveltSursa: johnsonmatel.com

Muzeul National al Femeilor in Arta este singurul muzeu dedicat in exclusivitate realizarilor femeilor in arta vizuala, literara si a spectacolului, cuprinzand o colectie de peste 4,500 de exponate. Aici se organizeaza de asemenea si nunti.
Muzeul National al Femeilor in ArtaSursa: modnyevents.com

Renwick Gallery este o alta filiala a Institutului Smithsonian si are colectii din domeniul mestesugurilor americane si artei decorative din secolele 19-21.
Renwick GallerySursa: citylab.com

La Muzeul National de Arta Africana gasim aproape 9000 de exponate printre care: instrumente muzicale, bijuterii, sculpturi, fotografii, podoabe regale, etc.
Muzeul National de Arta AfricanaSursa: ajualuv.wordpress.com

Madame Tussauds este disponibil si aici, ca si in Londra, Amsterdam, Los Angeles, New York, Berlin, Shanghai, Viena.
Madame Tussauds

Si in final in articolul nostru, dar cu siguranta nu ultima din Washington DC, Catedrala Nationala din Washington, pe numele sau complet „Catedrala Sfintilor Petru si Paul din Orasul si Dieceza de Washington” a fost construita in perioada anilor 1907-1990, in stilul neogotic si are inaltimea totala de 91 metri.
Catedrala Sfintilor Petru si Paul din Orasul si Dieceza de WashingtonSursa: nbcwashington.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *