Capitala Statelor Unite ce a fost fondata la data de 16 Iulie anul 1790 se afla pe lista de calatorii a multor turisti care vor sa ii descopere maretia, istoria, traditia si modernismul deopotriva.

Si cum putem descoperi mai bine esenta unui oras, daca nu prin vizitarea monumentelor, a cladirilor importante si a locurilor cele mai de pret ale acestuia? Asa ca, in cele ce urmeaza vom „puncta” cateva din mandriile Washington-ului, pe care cu siguranta toti ne dorim sa le vedem cu proprii ochi.

layoverguide.com

Una din acestea este far dar si poate, Casa Alba, resedinta oficiala a presedintelui Statelor Unite ale Americii, construita intre anii 1792-1800 in stil georgian. Cladirea ce are acum varsta de 224 ani, a fost numita initial Palatul Prezidential, pana cand presedintele Theodore Roosevelt a „botezat-o”, Casa Alba.

havecamerawilltravel.com

O alta cladire cat se poate de impozanta si de o mare importanta pentru SUA este Cladirea Capitoliului, sediu al guvernului pentru Congresul Statelor Unite ale Americii.

Institutul Smithsonian este un institut de cercetare si invatamant si totodata un complex de muzee infiintat in anul 1846. Acesta detine majoritatea muzeelor in Washington, impreuna cu gradina zoologica si cele 9 centre de cercetare, insa alte muzee si filiale se regasesc si in New York, Arizona, Maryland, Virginia, Panama, etc.

raredelights.com

Prin cele administrate de catre Institutul Smithsonian se afla si Muzeul National de Istorie Naturala, care are portile deschise 364 zile pe an si totodata, intrarea libera. Este al 3-lea cel mai vizitat muzeu din lume, iar colectia sa totala insumeaza peste 126 milioane de exemplare de plante, fosile, animale impaiate, roci, meteoriti, ramasite umane, artefacte culturale umane si nu numai.

hok.com

Muzeul National Aero-Spatial ce apartine de asemenea Institutului Smithsonian adaposteste cea mai mare colectie de aeronave istorice si nave spatiale din lume.

Infiintat in anul 1946, acest muzeu cu suprafata totala de 14,970.9 m2 a avut in anul 2014 aproximativ 6.7 milioane de vizitatori, acest fapt plasandu-l pe locul 5 din cele mai viztate muzee din lume.

destination360.com

Galeria Nationala de Arta impreuna cu Gradina de Sculpturi sunt de asemenea muzee cu intrarea libera ce cuprind colectii imense de picturi, sculpturi, fotografii, medalii, arta decaorativa, desene, imprimeuri si nu numai, din Evul Mediu si pana in prezent.

washingtondcgrouptours.net

Memorialul Veteranilor din Vietnam, ridicat in onoarea Fortelor Armate ale SUA care au luptat in Razboiul din Vietnam este format din 3 parti separate: Cei Trei Soldati, Memorialul Vietnam pentru Femei (in onoarea asistentelor medicale) si cel mai cunoscut, Zidul Memorial al Veteranilor din Vietnam.

Monumentul construit intre anii 1915 – 1922 in memoria celui de al 16-lea presedinte al Statelor Unite, mai exact, Monumetul lui Lincoln. Cladirea este prevazuta cu 36 de coloane ce simbolizeaza cele 36 de state ale SUA care erau pe vremea mandatului lui Lincoln. Faimoasa statuie mareata a presedintelui are o inaltime de 5,8 metri.

fotodujour.com

Construit in memoria lui George Washington, primul presedinte al Statelor Unite, Monumentul lui Washington este un obelisc construit din granit, marmura si gnais cu inaltimea de 169,294 metri.

Desi constructia sa a inceput in anul 1848, a fost finalizata abia in anul 1888 cand a devenit cea mai inalta structura din lume surclasand Catedrala din Koln si pierzand acest titlu dupa construirea Turnului Eiffel din Paris.

theenchantedmanor.com

Libraria Folger Shakespeare deschisa in anul 1932, detine cea mai mare colectie din lume a lucrarilor lui William Shakespeare, fiind totodata si un depozit important pentru materiale rare ce apartin anilor 1500–1750.

folger.edu

Insula de 358,000 m2 ce reprezinta memorialul national Theodore Roosevelt cuprinde un parc national, cu statuia celui de al 26-lea presedinte al Statelor Unite. Nu sunt permise masinile sau bicicletele, accesul fiind facut pe un pod.

johnsonmatel.com

Muzeul National al Femeilor in Arta este singurul muzeu dedicat in exclusivitate realizarilor femeilor in arta vizuala, literara si a spectacolului, cuprinzand o colectie de peste 4,500 de exponate. Aici se organizeaza de asemenea si nunti.

modnyevents.com

Renwick Gallery este o alta filiala a Institutului Smithsonian si are colectii din domeniul mestesugurilor americane si artei decorative din secolele 19-21.

citylab.com

La Muzeul National de Arta Africana gasim aproape 9000 de exponate printre care: instrumente muzicale, bijuterii, sculpturi, fotografii, podoabe regale, etc.

ajualuv.wordpress.com

Madame Tussauds este disponibil si aici, ca si in Londra, Amsterdam, Los Angeles, New York, Berlin, Shanghai, Viena.

Si in final in articolul nostru, dar cu siguranta nu ultima din Washington DC, Catedrala Nationala din Washington, pe numele sau complet „Catedrala Sfintilor Petru si Paul din Orasul si Dieceza de Washington” a fost construita in perioada anilor 1907-1990, in stilul neogotic si are inaltimea totala de 91 metri.

nbcwashington.com