Ce vizitam in Washington? (I)

washingtonCapitala Statelor Unite ce a fost fondata la data de 16 Iulie anul 1790 se afla pe lista de calatorii a multor turisti care vor sa ii descopere maretia, istoria, traditia si modernismul deopotriva.

Si cum putem descoperi mai bine esenta unui oras, daca nu prin vizitarea monumentelor, a cladirilor importante si a locurilor cele mai de pret ale acestuia? Asa ca, in cele ce urmeaza vom „puncta” cateva din mandriile Washington-ului, pe care cu siguranta toti ne dorim sa le vedem cu proprii ochi.

washington1Sursa: layoverguide.com
Una din acestea este far dar si poate, Casa Alba, resedinta oficiala a presedintelui Statelor Unite ale Americii, construita intre anii 1792-1800 in stil georgian. Cladirea ce are acum varsta de 224 ani, a fost numita initial Palatul Prezidential, pana cand presedintele Theodore Roosevelt a „botezat-o”, Casa Alba.

Cladirea CapitoliuluiSursa: havecamerawilltravel.com
O alta cladire cat se poate de impozanta si de o mare importanta pentru SUA este Cladirea Capitoliului, sediu al guvernului pentru Congresul Statelor Unite ale Americii.

Institutul Smithsonian este un institut de cercetare si invatamant si totodata un complex de muzee infiintat in anul 1846. Acesta detine majoritatea muzeelor in Washington, impreuna cu gradina zoologica si cele 9 centre de cercetare, insa alte muzee si filiale se regasesc si in New York, Arizona, Maryland, Virginia, Panama, etc.

Muzeul National de Istorie NaturalaSursa: raredelights.com
Prin cele administrate de catre Institutul Smithsonian se afla si Muzeul National de Istorie Naturala, care are portile deschise 364 zile pe an si totodata, intrarea libera. Este al 3-lea cel mai vizitat muzeu din lume, iar colectia sa totala insumeaza peste 126 milioane de exemplare de plante, fosile, animale impaiate, roci, meteoriti, ramasite umane, artefacte culturale umane si nu numai.

Muzeul National Aero-SpatialSursa: hok.com
Muzeul National Aero-Spatial ce apartine de asemenea Institutului Smithsonian adaposteste cea mai mare colectie de aeronave istorice si nave spatiale din lume.

Infiintat in anul 1946, acest muzeu cu suprafata totala de 14,970.9 m2 a avut in anul 2014 aproximativ 6.7 milioane de vizitatori, acest fapt plasandu-l pe locul 5 din cele mai viztate muzee din lume.

Galeria Nationala de ArtaSursa: destination360.com
Galeria Nationala de Arta impreuna cu Gradina de Sculpturi sunt de asemenea muzee cu intrarea libera ce cuprind colectii imense de picturi, sculpturi, fotografii, medalii, arta decaorativa, desene, imprimeuri si nu numai, din Evul Mediu si pana in prezent.

Zidul Memorial al Veteranilor din VietnamSursa: washingtondcgrouptours.net
Memorialul Veteranilor din Vietnam, ridicat in onoarea Fortelor Armate ale SUA care au luptat in Razboiul din Vietnam este format din 3 parti separate: Cei Trei Soldati, Memorialul Vietnam pentru Femei (in onoarea asistentelor medicale) si cel mai cunoscut, Zidul Memorial al Veteranilor din Vietnam.

Acestea fiind doar o parte din locurile ce merita vazute in Washington, vom reveni cu a 2-a parte a articolul pentru completarea listei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *