Austria: Catedrale si biserici in imagini

Catedrala Sf. StefanUna din tarile europene preferate de turisti din intreaga lume, Austria cea plina de atractii de nenumarate tipuri, fie ele naturale sau create de om se bucura de asemenea si de cateva domuri, catedrale, biserici cu arhitecturi superbe.

Una dintre acestea este Göss Abbey, cu arhitectura in stilul gotic tarziu, cu cripta in stilul romanic sub strana, fresce gotice importante si un acoperis impozant. Parte din manastire dateaza inca din annul 1004 cand a fost fondata de sotia Contelui Aribo I, Adela de Leoben.
Göss AbbeySursa: panoramio.com

Catedrala Graz, numita si Catedrala St. Giles a fost construita in perioada anilor 1438-1462 de catre Imparatul Frederick al III-lea. Aceasta are arhitectura in stilul gotic iar in apropiere se afla si mausoleul imparatului Ferdinand II.
Catedrala GrazSursa: graztourismus.at

Catedrala Gurk sau Domul din Gurk este o bazilica romanica cu doua turnuri, trei abside, o galerie si o cripta cu 100 de coloane.
Catedrala GurkSursa: get24.at

Catedrala Sf. Stefan din Viena este si unul din simbolurile Austriei cu o arhitectura impozanta, ce combina stilul gotic cu cel romanic. Aceasta a fost consacrata in anul 1147 si a fost martora unor numeroase evenimente istorice din Viena.
Catedrala Sf. StefanSursa: cdnimg.in

Catedrala Innsbruck cunoscuta si dupa denumirea de Catedrala Sf. James este o catedrala baroca a secolului 18. La exterior este o cladore mareata, imensa, insa interiorul uimeste prin sutele de detalii, numeroasele fresce, picturi, sculpturi si nu numai.
Catedrala InnsbruckSursa: squamcreativeservices.com

Catedrala Noua din Linz are prima piatra de temelie pusa pe data de 1 Mai 1862, arhitectura apartinand stilului gotic francez, cu detalii uimitoare.
Catedrala Noua

Catedrala Veche tot din Linz, a fost construita intre anii 1669 – 1683 in stilul baroc.
Catedrala VecheSursa: potolkimaker.com

Catedrala sau Domul din Salzburg este o alta caldire impunatoare in stilul baroc construita in secolul 17 si in plus, adaposteste inca cristelnita in care a fost botezat Wolfgang Amadeus Mozart.
Catedrala sau Domul din SalzburgSursa: domquartier.at

Tot in Salzburg, Manastirea Sf. Petru a fost fondata inca din anul 696 si este cea mai veche manastire din zona vorbitoare de limba germana.
Manastirea Sf PetruSursa: planetware.com

In orasul Seckau, Manastirea benedictina Seckau a fost consacrata in anul 1164 si detine la interior detalii de sculpturi si pictura ce nu trebuiesc omise.
Manastirea benedictina SeckauSursa: thetris.eu

Imensa Manastirea Wettingen-Mehrerau cu numele oficial de „Beatae Mariae Virginis de Maris Stella et de Augia Majore”.
Manastirea Wettingen-MehrerauSursa: framepool.com

Ultima dar nu cea din urma pe lista noastra este Biserica Sf. Mihail care este si una din cele mai vechi biserici din Viena.
Biserica Sf. MihailSursa: michaelgiornalista.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>