Capitala statului Florida, cea ultra cunoscuta pentru petreceri de amploare, zile insorite pe plaja, muzica si multa voie buna are si o alta fata, situata ce-i drept mai departe de ochii lumii.

Mai exact, Miami detine si numeroase epave cat se poate de interesante pentru cine se incumeta sa le viziteze. In cele urmeaza, vom urmari in imagini cateva din epavele ce merita vazute.

Epava Sheri-Lynn se afla la o adancime de aproximativ 28 metri si este un cargobot olandez construit in anul 1952. Imprastiat pe fundul apei, acesta ofera numeroase „zone” de explorat. In plus, reciful creat in jurul acestei epave atrage si animale marine precum testoase, rechini, bibani si nu numai.

Epava navei comerciale DEMA, aflata la o adancime de aproximativ 25 metri are o dimensiune de 50 metri lungime si a fost consfiscata de vama din SUA din cauza transportului de droguri.

Ulterior a fost scufundata pentru a completa „parcul subacvatic de epave”, spre bucuria scafandrilor. Fiind decupate intrari in nava, se pot explora in voie cabinele si zona bucatariilor.

Scufundata in aprilie 1975, nava de otel de 61 metri, Almirante a fost numita si Regina din Miami.
Desi in urma uraganuluyi Andrew din 1992 a fost destul de valmasita, aceasta reprezinta inca un punct bun de scufundare si explorare. In plus, fiind scufundata de aproape 40 de ani, este si casa a numeroase vietati marine care uimesc intotdeauna.

Doua tancuri de 40 de tone ale armatei vietnameze uimesc atat prin simpla lor prezenta cat si prin intermediul „musafirilor”, mai exact: sute de pesti colorati, homari, anghile, etc.

pinimg.com

Barja Belcher care s-a scufundat in anul 1985 transporta tuburi din beton. Ofera in interior numeroase zone interesante de explorat insa este esential sa aveti la voi o lanterna.

scubaboard.com

Ideala pentru fotografii reusite, barja Belzona s-a scufundat in August 1991.

Ophelia Brian numita si Sea Taxi.

reefguard.org

Pe langa zeci de alte epave se numara si Neptune Memorial Reef, un loc subacvatic fascinant, un laborator superb pentru studenti, biologi marini, ecologisti si cercetatori.